Mennesker med demens og deres pårørende er blandt de mest udsatte under coronaepidemien. Der er derfor brug for frivillige indsamlere i Roskilde, når Alzheimerforeningen samler ind til at hjælpe mennesker med demens lørdag d. 19. september. Det oplyser Alzheimerforeningen i en pressemeddelelse.

Pressefoto: Alzheimerforeningen

Mens de fleste så småt er begyndt at komme sig oven på nedlukningen af samfundet, trækker coronaepidemien stadig smertefulde spor blandt de 85-90.000 familier, der lever med en demenssygdom. Den lange isolationstid på plejehjem og i eget hjem har forværret sygdommen for mange og skabt sorg og bekymring blandt de pårørende. Andre familier har oplevet, at de dagstilbud, der normalt har skabt mening i hverdagen hos mennesker med demens, og aflastet de pårørende, har været lukket ned med stress og utryghed til følge. Faktisk oplever over halvdelen af de pårørende, at deres mentale heldbred er blevet markant forværret under coronaepidemien. Det viser en ny undersøgelse fra Alzheimerforeningen.

Vær med til at give håb.
Alzheimerforeningen har fra begyndelsen af krisen kæmpet for at få mennesker med demens på dagsordenen og bringe støtte og hjælp ud til alle de hårdt ramte familier. Man har blandt andet udvidet rådgivningen og været med til at udvikle digitale alternativer, så flere mennesker med demens blandt andet har fået mulighed bevare kontakten til deres kære og deltage i meningsfulde aktiviteter.

– Vi har oplevet en firdobling af henvendelser til vores Demenslinie. Generelt er vi blevet mødt af en stemning af frygt og håbløshed. Det er noget, familierne kommer til at mærke konsekvenserne af i lang tid, og der venter os en kæmpe opgave med at give dem en håndsrækning i de kommende måneder, fortæller direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen er fuldstændig afhængig af bidrag fra private for at kunne fortsætte sin indsats for mennesker med demens. Derfor er der et stort behov for frivillige indsamlere, der er klar til at gå på gaden lørdag d. 19. september kl. 11:00-14:00. 

Læs mere på www.huskedagen.dk, hvor du også kan melde dig som indsamler.

Fem ting, du bør vide om demens:

  • Husk at demens ikke kun rammer hukommelsen, men også påvirker en masse andet i et menneske.
  • Demens er ikke en naturlig følge af alderdom, men skyldes sygdom i hjernen.
  • Cirka 85- 90.000 mennesker lider af demens i Danmark.
  • Mennesker med demens er blandt de mest sårbare og syge mennesker i Danmark.
  • Det er muligt at leve et godt liv med demens med den rette støtte og hjælp.