Ny bog med rollespil for børn er en pædagogisk nyskabelse og vil gennem leg styrke børnenes fantasi, empati og evne til samarbejde. Bogen er skrevet af Jan Kjær, og handlingen udspiller sig i forfatterens prisbelønnede børnebogs-univers, Nomerne. Det oplyses i en pressemeddelelse

Mange forældre drømmer om en leg eller et spil, der en gang imellem kan få børnene til at lægge iPad´en til side. Nu kan drømmen blive til virkelighed, og det nye spil er ikke bare endnu en tidsrøver, men en sjov og engagerende leg med store perspektiver for børnenes udvikling. Nyheden handler om rollespil for børn, og konceptet

PR-Foto

præsenteres i bogen ‘Nomerne Rollespillet’ af forfatteren Jan Kjær og spiludvikleren Claus Aarøe. I bogen beskrives et sæt enkle rollespilsregler, der vil føre børnene ind i en fantastisk fortælling med action og heltedåd, hvor de selv er hovedpersonerne. Det helt nye ved dette spil er, at universet og reglerne er målrettet til børn mellem 6 og 9 år og vil aktivere dem til gennem leg at fremme personlige egenskaber som fantasi, empati og samarbejdsevne.

Rollespil i børns leg har traditionelt handlet om ‘røvere og soldater’, ‘far, mor og børn’ og ‘indianere og cowboys’. Med ‘Nomerne Rollespillet’ bliver legen mere struktureret og udviklende. Børnene leger sig ind i en historie, der foregår i fantasien, og de lærer at se verden fra flere sider og bliver bedre til at sætte sig i andres sted.

Det nye rollespil udspiller sig i børnebogs-universet Nomerne, der i stil og udtryk bedst kan beskrives som en charmerende blanding af Smølferne og Ninja Turtles. Nomerne er et lille skovfolk, som er venlige og imødekommende, men de er også lidt vilde og frække, og så har de hjerte og mod som de største kæmper. Der er både nomer, elvere og mennesker i spillet med hver deres karakterer og evner, og budskabet i spillet er, at hvis vi kan lære at respektere hinanden og arbejde sammen på tværs af forskelligheder, så kan vi overkomme alle forhindringer. Eksempelvis er det en god øvelse at skulle sætte sig ind i de andres behov, når der skal fordeles udstyr og magiske genstande i gruppen. Spillet fungerer bedst og sjovest, når der er mellem to og seks spillere i gruppen. Og så kræver det en voksen til at styre løjerne.

Nomer-universet består ikke kun af det nye rollespil, men også af børnebøger, plakater, legetøj, kortspil, madopskrifter og workshops. Det hele er skrevet og tegnet af forfatter Jan Kjær (49 år), der tidligere i karrieren blandt andet har gået på tegneserieskolen ‘The Kubert School’ i USA og har 15 års erfaring med at udvikle koncepter og historier for Lego. I 2004 debuterede han med den første børnebog, og siden er det blevet til 59 bøger og udgivelse i 15 lande.

Nomerne blev i 2016 kåret til titlen ‘årets serie’ af den kommunale sammenslutning af skolebiblioteker, og i 2019 var Nomerne den billedbogsserie, der fik flest stemmer ved det nationale “børnevalg” på alle landets børnebiblioteker.