Vil du hjælpe os? Vi skal have testet Børnelægernes Børnetips – et nyt informationsmateriale til forældre med syge børn. Børnelæger over hele landet møder ofte forældre, der har brug for støtte og hjælp, når deres barn er sygt. Derfor har børnelægerne udviklet otte små film, som er målrettet forældre med syge børn samt én film, som handler om coronavirus hos børn. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Ringer du til Region Hovedstadens Akuttelefon 1813 i perioden 28. september – 31. december 2020 om et sygt barn, vil du blive spurgt, om du vil hjælpe med at teste de nye film.

Med Børnelægernes Børnetips får du hjælp til at finde ud af, hvordan du kan hjælpe dit syge barn, og hvornår du med ro i sindet kan se tiden an. Dermed bliver du bedre klædt på til at vurdere, hvornår du bør kontakte Akuttelefonen 1813, egen læge eller 1-1-2.

Ni små film om syge børn.
Samlet set dækker otte af de små film det meste af, hvad syge børn fejler, og du får gode råd og tips – fx om, hvordan du giver væske til et barn, der kaster op.

Den niende film handler om coronavirus hos børn – den kan du se på Akutberedskabets hjemmeside. Har du derudover spørgsmål om corona – Tryk her til chatbot COVID-19, eller få yderligere information på coronasmitte.dk.

Her er emnerne, som Børnelægernes Børnetips behandler:

Pressefoto

Hvem står bag
Med midler fra TrygFonden er Børnelægernes Børnetips udviklet af børnelæger i samarbejde med de danske børnelægers Selskab (Dansk Pædiatrisk Selskab), Akutberedskabet, sundhed.dk, Læge- og Patienthåndbogen, Komiteen for Sundhedsoplysning og organisationen Børneliv – se mit hjerte!

Sådan afprøver vi materialet.
Er du forælder til et sygt barn i alderen 6 måneder til 12 år, og ringer du til Akuttelefonen 1813 i afprøvningsperioden, vil du blive spurgt, om du ønsker at deltage i et projekt, hvor du får tilsendt et link til filmmaterialet. Halvdelen af de forældre, der takker ja, vil få tilsendt linket, mens den anden halvdel bliver kontrolgruppe og stilles videre til en sundhedsfaglig medarbejder som vanligt.

Hører du til gruppen, der bliver tilbudt at se filmene, afsluttes opkaldet, hvorefter du får en sms med et link, der giver dig adgang til filmene i 72 timer. Det er vigtigt for projektet, at du ikke videresender filmene til andre.

Har du behov for at tale med en sundhedsfaglig medarbejder, efter at du har set filmene, skal du ringe 1813 igen. Det kan være, at dit syge barn har ét af de symptomer, hvor filmene anbefaler kontakt til 1813, eller at du er usikker på, hvad der er bedst for barnet, og du føler dig mere tryg ved at tale med en sundhedsfaglig medarbejder.

Dagen efter dit opkald til Akuttelefonen 1813 sender vi dig en sms med et link til 6 korte spørgsmål. Det er en meget stor hjælp, at du svarer på spørgsmålene. På den måde hjælper du os med at vurdere, om filmene er en hjælp for forældre med syge børn.

Projektet er led i kvalitetsudviklingen, og deltager du i afprøvningen af det nye informationsmateriale, vil vi efterfølgende undersøge, om dit barn er blevet indlagt og i givet fald årsagen hertil.

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på Ahh-fp-bb@regionh.dk. Vi besvarer din mail hurtigst muligt og senest inden 5 dage.

Økonomisk støtte
Projektet er økonomisk støttet af Region Hovedstaden, TrygFonden, Læge & Patienthåndbogen samt Børneliv – Se mit hjerte.