Biblioteket Frederiksberg inviterer dig dette forår med til bords i et landsdækkende samarbejde om fællesspisninger, madkultur – og alt det vi deler via vore måltider.

Maden er sjældent det eneste, det handler om, når man sætter sig til bords. 32% af danskerne mener for eksempel, at godt selskab er vigtigere end selve maden. I ‘Maden mellem os’ kaster DR og Danmarks Biblioteker sig over vores madkultur og de sociale koder, som knytter sig til hvem, hvad, hvor og hvordan vi spiser sammen.

Foto: ABW

DR vil for sin del trække en fed streg ned gennem det mad- og kulturlandskab, som vi tror, vi kender, mens der ude på landets biblioteker dykkes ned i måltidets betydning som samlingspunkt for kultur, litteratur – og samtalen mellem dig og mig.

Biblioteket Frederiksberg inviterer derfor til fællesspisning den 24. april i samarbejde med DR og Folkebevægelsen mod Ensomhed, som bliver repræsenteret af frivillige fra foreningerne WeShelter og Ældresagen. Til middagen deltager familien Bredgaard fra Frederiksberg, som er kendt fra maddysten på DR, hvor 7 familier dyster om at vinde den nationale Maddyst i kraft af deres sammenhold og fælleskab.

”De sociale medier flyder over af billeder af lækre middage og kulinariske kreationer, men samtidig siger statistikken, at hver fjerde aftensmåltid er et solomåltid”, siger borgmester Simon Aggesen (C). ”Derfor er vores madkultur et vigtigt emne at kigge nærmere på. Jeg glæder mig til at deltage i fællesspisningen på biblioteket – og i samtalen”, slutter han.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (C) er glad for, at Bibliotekerne er gået ind i samarbejdet: ”Jeg synes, det er et spændende emne, og jeg er glad for, at DR har taget initiativ til dette samarbejde med bibliotekerne. Vores biblioteker arbejder jo med at skabe rammer for mødet og snakken mellem os som borgere, så det er et oplagt sted at løfte diskussionen”.

Frederiksberg i ugerne 15-17: 

  • Udstilling om mad og litteratur på Frederiksberg hovedbiblioteket i perioden
  • Fællesspisning med familien Bredgaard fra Frederiksberg, som er kendt fra maddysten på DR. Den 24. april klokken 17.00
  • Mad og moralisering? Bør man lave sine måltider fra bunden? Og er det forbrugernes ansvar at løse samfundsproblemer i forhold til fx klimaet ved hjælp af deres kost?  Bente Halkier, professor ved Københavns Universitet, giver en række eksempler på, hvordan de moralske spørgsmål bliver håndteret i forskellige slags hverdagsliv – og med hvilke konsekvenser den 25. april klokken 17.30.

Læs mere på. 
https://fkb.dk/tags/madenmellemos
https://www.dr.dk/presse/tema-dr-undersoeger-maden-mellem-os
https://danmarkspisersammen.dk