Den stigende efterspørgsel på PCR-test og genetableringen af hurtigtest i hele landet gør, at landets PCR-teststeder nu justerer en række praktiske forhold, meddeler Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Fremover skal alle igen bestille tid til en PCR-test, og det bliver ikke længere muligt at få en hurtigtest på et PCR-teststed. I stedet kan borgere med behov for hurtigtest bruge de private leverandører. Der er for nuværende cirka 100 hurtigteststeder og cirka 150 PCR-teststeder.

Med tidsbestilling fordeles borgere, der ønsker en test, over hele dagen fremfor at ”klumpe sig sammen” på særlige tidspunkter. Dermed vil risikoen for kø blive mindre.

Kravet om tidsbestilling gælder fra fredag d. 12. november, og det er allerede nu muligt at bestille tider på coronaprover.dk.

Testkapaciteten er aktuelt 150.000 PCR-test om dagen og 100.000 hurtigtest om dagen. I sidste uge blev der hver dag foretaget ca. 110.000 PCR-test i gennemsnit i det landsdækkende net af teststeder. Antallet af hurtigtest foretaget af de private leverandører lå tirsdag d. 9. november på ca. 56.000.

Sundhedsmyndighederne anbefaler PCR-test.

Bestil tid til en PCR-test på coronaprøver.dk

Sundhedsmyndighederne anbefaler PCR-test. Foto: ABW