Hanne Mauritzen er kvinden bag Krea-Rum på Rosenørns Allé 39 A – et frirum for dem, der slet ikke kan lade være med at være kreative. Her fortæller Hanne om Krea-rums succesfulde barselscafe: 

Cool barselscafe med tid til dig selv
Krea-rum blev etableret for at have et sted, hvor folk kan komme for at sy. Men jeg opdagede hurtigt, at min forretning er en oase, hvor helt andre behov bliver dækket. Anne-Sofie, der deltager på min barselscafe, rammer hovedet på sømmet:

”For mig som førstegangsmor, har jeg på kort tid oplevet en meget stor forandring på mig selv og min krop. Der er mange bekymringer og mange behov at dække, så det giver mig ny energi at fordybe mig i noget kreativt.”

Foto: Krea-rum

Barselscafe skaber livsglæde
Jeg grinte, da Anne-Sofie fortalte mig om hendes kæreste Thomas. ”Skat, hvor er det dejligt, du er begyndt at sy, men hvad sker der med opvasken?”, gentog Anne-Sofie lattermildt kærestens ord. Thomas har opdaget, at hans kæreste er blevet så glad for at sy, at opvasken får lov at stå, når Anne-Sofie og lille Mejse tager i systuen.

Sandheden er, at Thomas faktisk synes, der er dejligt, at Anne-Sofie er blevet så glad for at sy. Deres datter har bragt endeløs glæde til deres liv, men Anne-Sofie er livet op med barselscafeen. Hun har fået mere livsglæde tilbage, efter hun fødte deres datter. Hvor er det fedt! Hvor er jeg egentlig stolt af Krea-rum.

Syning i fællesskaber giver energi
Selvom jeg gør meget for at skabe en varm stemning, rare omgivelser med alverdens materialer og et hipt miljø i min butik, er det ikke hele opskriften på succesen. Fællesskaber og venskaber er spiret ud af barselscafeen. Og det er skønt med fædrenes opbakning.

Jeg etablerede Krea-rum, fordi jeg mente, at der måtte være andre, der ligesom mig manglede hjælp til at sy. Nu møder jeg flere, der bruger Krea-rum og syning som terapi og mig-selv-tid. Så kan opvasken sagtens vente. Nok bliver opvasken aldrig kvindens ansvar alene eller sjovere af syning, men overskuddet til hjemmets gøremål kan sagtens findes efter et par timers kreativitet.

Foto: Krea-rum

Giv tid til dig selv – sammen med andre
Jeg var ikke selv så glad for at gå hjemme på barsel og tale om babyer hele tiden. Men jeg blev alligevel suget ind i babyboblen af babyudstyr, lagersalg og mødregrupper. Krea-rum afholder barselscafé hver formiddag.

Alt skriger barsel, babyer, babytøj, og alligevel handler barselscaféen slet ikke om babyer, gylp,mor-rynker og bekymringer. Det handler om fordybelse, tid til sig selv, fællesskab og om at udrette noget. Anne-Sofie og jeg håber, at Krea-rum kan inspirere andre til syning i fællesskaber.

Kom forbi og mød rammerne for Krea-rum, hvor barselscafeen inviterer mødre til en ny form for fællesskab: samvær med andre mødre og børn, mens man syr.

Kreativitet sparer dig penge
Psst! Jeg skal hilse og sige, at det også er ret fedt, at du ikke længere skal give mange penge for suttesnore, bloomers og flagranker. Vi syr det selv, og det giver en vis portion stolthed, når man selv har syet bloomers, når nogen spørger.

/Hanne Mauritzen – Krea-rum