Frederiksberg åbner nu op for, at alle med interesse kan være med til at bidrage til byens udvikling i en bæredygtig retning, oplyser Frederiksberg Kommune.

Frederiksberg Kommune har indgået samarbejde med Station, som er verdens første studenterdrevne innovationshus, om at udvikle og drive et bæredygtighedslaboratorie for hele byen. Bæredygtighedslaboratoriet bliver en indgang for alle med interesse for byens bæredygtige udvikling. Her vil man kunne indsende ideer, store som små, og få hjælp og sparring til at udvikle bæredygtige løsninger og produkter.

Borgmester Simon Aggesen (C) og direktør i Station, Maria Flora Andersen, skrev i dag under på samarbejdet i Station, der er beliggende i den tidligere politistation på Howitzvej, hvor bæredygtighedslaboratoriet vil blive fysisk forankret. Simon Aggesen glæder sig over at kunne præsentere en nyt laboratorie for hele byens bæredygtige udvikling:

”Det er en stor glæde at kunne åbne et bæredygtighedslaboratorie for hele Frederiksberg. Jeg oplever, at den bæredygtige omstilling betyder rigtig meget for Frederiksbergere, virksomheder og aktører i hele byen ligesom det har høj prioritet i Frederiksberg Kommune. Derfor vil vi gerne invitere alle, der har lyst og gode idéer med til at udvikle løsninger, som kan være med til at løse de mange udfordringer, vi står over for på klimaområdet, men også inden for bæredygtighed i bred forstand.”

Bæredygtighedslaboratoriet vil understøtte samarbejdet mellem det offentlige, uddannelsesinstitutioner, det private og borgere om innovative idéer og problemløsning. En screeningproces vil være med til at udvælge idéer med særligt potentiale.

”Ikke alle idéer på tegnebrættet vil kunne flyve, og det er heller ikke meningen. Men forhåbningen er, at nogle vil kunne udvikle sig til at være konkrete løsninger. Det kan for eksempel være løsningsforslag til mere grøn mobilitet i byen eller en smart model for mere genbrug blandt borgere. Og hvem siger, at de løsninger ikke potentielt kan skaleres op og bruges også uden for kommunegrænsen? Det ville være en gevinst for hele samfundet,” siger Simon Aggesen.

Laboratoriet slår officielt dørene op til september, hvor Frederiksberg og Station i forbindelse med en bæredygtighedskonference vil invitere byens borgere og aktører indenfor. Indtil da er det muligt at indsende idéer eller spørgsmål til laboratoriets mailadresse baerelab@station.dk.

Kilde

Foto: ABW