Bæredygtighedskriteriet vejede tungest, da Frederiksberg Erhvervsråd onsdag aften uddelte de årlige erhvervspriser til madspildsvirksomheden Too Good To Go og det rådgivende ingeniørfirma Sinuz.

Vinderne fik overrakt priserne af Frederiksberg Erhvervsråds formand, borgmester Simon Aggesen (C) til årets erhvervstræf for virksomheder på CBS.

Too Good To Go vandt Butiksprisen for at sætte Frederiksberg på Danmarkskortet i kampen mod madspild med sit nyrenoverede hus på Nyelandsvej. Sinuz vandt Virksomhedsprisen, fordi det er en virksomhed, der har et stærkt klima- og bæredygtighedsfokus.

”Det er to dygtige og inspirerende virksomheder som modtager årets erhvervspriser. Begge virksomheder er stærkt lokalt forankrede og viser, hvordan man kan tænke bæredygtighed ind i sin virksomhed. Det er mit håb, at prisvinderne kan inspirere andre lokale virksomheder, der gerne vil arbejde med bæredygtighed” siger Simon Aggesen.

Vinderne modtog et diplom og en skulptur udført af den lokale billedhugger Carsten Fun Jensen. De øvrige særligt nominerede blandt de 73 indstillede virksomheder var Min Købmand Frederiksberg Allé og Bahne Frederiksberg Centret (Butiksprisen) samt Soul of Ink og Produced By (Virksomhedsprisen).

Temaet for erhvervstræffet var bæredygtighed, og de mange fremmødte virksomhedsejere og øvrige aktører fik en god debat om, hvordan vi kan gøre Frederiksberg til et bæredygtighedslaboratorium, hvor kommunen, virksomheder og uddannelsesinstitutionerne i fællesskab udvikler og afprøver nye bæredygtige løsninger.

Fakta om de vindende virksomheder.
Vinder af Frederiksberg Butikspris 2019: Too Good To Go. Den populære madspildsapp Too Good To Go åbnede i 2018 en butik på Nyelandsvej, hvor man kunne købe og hente overskudsvarer. Siden er huset blevet renoveret og målet er nu i høj grad at involvere borgerne i kampen mod madspild.

Vinder af Frederiksberg Virksomhedspris 2019: Sinuz er et rådgivende ingeniørfirma, der har specialiseret sig i tekniske installationer, energi og indeklima med et særligt fokus på bæredygtige og miljøvenlige løsninger. Sinuz bor desuden selv i et DGBN-certificeret kontorfællesskab. Sinuz har siden etableringen i 2018 oplevet en flot vækst i både økonomi og medarbejderantal.

Mød alle de særligt nominerede til priserne i små film lige her. Læs pressemeddelsen her.