Pressefoto

​​​​​​​Opførelsen af et nyt væksthus i en tilbygning til det historiske teater Aveny-T på Frederiksberg er i fuld gang. Nu er også den endelige facadeløsning på det nye væksthus på plads.

Det nye væksthus opføres i en arkitektur, som integreres med den 166 år gamle og bevaringsværdige teaterbygning. Tilbygningen skal styrke både Aveny-T og Frederiksberg Allé’s mangeårige tradition for teater og underholdning.

Borgmester Simon Aggesen glæder sig over, at facaden er på plads (C):

”Det ligger os meget på sinde at bygge med respekt for omgivelserne og i Frederiksbergs ånd. Jeg er derfor glad for, at den nye tilbygning skriver sig ind i områdets historie på respektfuld vis, samtidig med at den er fremsynet og tilgodeser de unges behov. Det nye væksthus vil markere Aveny-T som et stærkt ungdomsteater langt ud over byens grænser.”

Facaden udføres i håndbruneret tombak designet af Kjær & Richter og Tranberg Arkitekter. Den har mindelser om et vævet stof med små og store åbninger i et righoldigt og varieret mønster, der i varierende grad tillader ind- og udkig. I forlængelse af tilbygningen anlægges et uderum, der åbner teatret op mod Frederiksberg Allé og inviterer til ophold for væksthusets brugere og besøgende.

”Vi har været meget optagede af, at Væksthuset indpasser sig på en respektfuld måde i de historiske rammer på Frederiksberg Allé – samtidig med at bygningen udtrykker, at her sker der noget nyt og spændende. Det har været en balancegang, og jeg er meget spændt på, at se resultatet. Og så glæder jeg mig til at se, at Væksthuset fyldes med teater og liv, som kan spille tæt sammen med Aveny-T,”  siger formand for Kultur og Fritidsudvalget Nikolaj Bøgh.

Teaterdirektør Jon Stephensen udtaler: ”Jeg glæder mig meget til, at Væksthuset står færdigt. Det bliver et råt hus i en smuk indpakning, men først og fremmest de unges hus. Et mulighedernes hus for det nye, de usete, det uprøvede. Et hus der er med til at gøre Aveny-T til en nationalscene for ny og ung scenekunst.”

Opførelsen af væksthuset er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Væksthuset forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2022.