Det nye væksthus i tilknytning til Aveny-T skal understøtte teaterets udvikling hen mod en ny nationalscene for unge. Nu går byggeriet i gang, og væksthuset forventes at stå klar i starten af 2022. Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse

Foto: ABW

Den nye tilbygning til Aveny-T skal være med til at styrke såvel teatrets som Frederiksbergs identitet – og ikke mindst Frederiksberg Allés tradition for teater og underholdning. Visionen er, at Væksthuset bliver omdrejningspunktet for en ny nationalscene for unge, hvor teater, kunst og musik blandes, og hvor forestillinger skabes af unge, handler om unge og opføres til unge.

Borgmester Simon Agensen glæder sig til at Væksthuset står klar: ”Væksthuset vil bidrage til at gøre Aveny-T til Danmarks nye nationalscene for ungekultur, og på den måde kommer der endnu et skud på Frederiksbergs i forvejen rige teaterliv. Jeg ser frem til, at teatret tiltrækker flere unge. Det bliver en god og spændende nyskabelse, og jeg vil gerne takke A.P. Møller Fonden for at gøre det muligt at skabe væksthuset.”

Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget Nikolaj Bøgh ser frem til det nye væksthus: ”Frederiksbergs teatre er, og skal også i fremtiden være, en del af byens identitet. Vi skal derfor tænke i gode tilbud til de unge, som jo er fremtidens teaterpublikum. Med Aveny-T’s nye Væksthus styrkes de unges muligheder for at dyrke deres interesse for teater, kunst og musik – både som udøvere og som publikum.”

Teaterdirektør Jon Stephensen fortæller om visionerne for det nye Aveny-T: ”Væksthuset er de unges hus; unge scenekunstnere, unge skuespillere og unge på vej. Det skal spejle livet mellem 14 og 34 år– der hvor man føler sig mest udødelig, og hvor livet for alvor folder sig ud. Det nye Væksthus bliver sit helt eget; indvendigt råt, udvendigt smukt og et hus med sin egen form. Mindre prøvetid, kortere spilletid og ud over stepperne.”

Væksthuset forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2022. Det endelige facadeudtryk er endnu ikke helt fastlagt, men vil blive det i løbet af foråret. I slutningen af april inviteres til 1. spadestik, hvor også facadens endelige udtryk kan fremvises.