Hospitalerne i Region Hovedstaden er nødt til at skalere op – det betyder, at hospitalerne forlænger aflysningen af planlagte behandlinger fra 11. til 25. januar. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Situationen på hospitalerne i hovedstaden er bekymrende. Antallet af isolationspatienter med COVID ligger 29. december på 476 og intensivpatienter med COVID ligger på 56. Region Hovedstaden skalerer derfor inden nytår op både på intensivområdet (1.c) og for isolationspatienter til trin 7 på regionens skaleringsplan. Se skaleringsplan her på Region Hovedstadens hjemmeside.

Behandlinger udskydes til 24. januar
“Vi kan se, at vi med al sandsynlighed ikke kan komme ned på et niveau, hvor vi kan lave planlagte behandlinger (trin 4) inden 11. januar. Så derfor er det rettidig omhu, at vi allerede nu udskyder det planlagte til 25. januar. Hvis der er steder på hospitalerne, hvor vi stadig kan behandle, så gør vi naturligvis det. Vi skal ikke flere mennesker, der venter på en behandling end allerhøjest nødvendigt,” siger lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Der kan også blive brug for at se på planlagte operationer for kræft og hjertesygdom.
“Vi ser på, hvordan afdelingerne på vores egne hospitaler kan hjælpe hinanden, men vi kan blive nødt til at sende patienter til Region Syd og Region Midt, som trods stor travlhed har lidt mere luft end hospitaler og sygehuse på Sjælland. Det præcise antal skal afklares inden nytår.”

Sophie Hæstorp: Begræns gæsterne til nytårsaften
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er bekymret for både de syge og for de ansatte. “Når smitten stiger, så bliver flere af vores ansatte også syge. Samtidig kræver de mange patienter i isolation flere ansatte pr. patient, så det er ikke senge, vi lige nu mangler. Vi mangler medarbejdere. De har løbet rigtig, rigtig stærkt her i juledagene. Og de kan desværre se frem til et alt for travlt nytår. Og desværre nok også travle uger i januar.”

Sophie Hæstorp Andersen vil indtrængende opfordre os alle sammen til at se så få som mulige – ikke mindst nytårsaften. “Jeg ved godt, at vi har alle sammen rigtig meget brug for at se venner og feste. Men vi er nødt til at passe på hinanden. Vi skal passe på de syge. Og vi skal passe på personalet, som lige nu er meget presset. Situationen er nu så alvorlig, så jeg synes, at man skal overveje at begrænse gæstelisten til en håndfuld. Selv om vi er gået i gang med at vaccinere nogle af de sårbare borgere og vores personale i front, så er der stadig brug for, at vi viser samfundssind.”