På to uger har flere end 160 skoler landet over benyttet sig af tilbuddet om gratis afstandsmarkeringer til gulvarealerne, der skal hjælpe børn og voksne med at holde afstand.

Det er nu to uger siden dagligvarekæden Lidls initiativ om at give gratis afstandsmarkeringer til de danske skoler gik i luften. Siden da har flere end 160 skoler bestilt et sæt, som skal gøre det lettere for børn og voksne at holde afstand i skolen.

Afstandsmærker fra Lidl

Afstandsmarkeringerne, som de fleste nok har lært at kende under deres indkøb under coronakrisen, har vist sig særdeles populære på landets skoler.

”Vi har fået mange tilbagemeldinger om, at markeringerne gør en forskel ude på skolerne. Vi er meget glade for at kunne være en lille hjælp i den store opgave, danske skoler i øjeblikket står midt i med genåbningen”, siger kommunikationschef Morten Vestberg.

En af de skoler, der nu har afstandsmarkeringer, er Kolding Realskole. Her har man fået lov til at teste markeringerne i førskolen, men og fra i sidste uge har de også haft markeringer til resten af skolen:

”Vi prøver at skabe en hverdag for vores elever, der er så normal som muligt. De her afstandsmarkeringer er lavet til børn og signalerer noget positivt for børnene, som kan være med til at gøre det sjovt at holde afstand i stedet for, at det bliver endnu en ”sur” restriktion”, siger konstitueret skoleleder Rikke Pal.

Den skolevenlige version af Lidls afstandsmarkeringer er udviklet som et alternativ til de hjemmelavede afstandsmarkeringer af blandt andet kridt og gaffatape, som flere skoler har taget i brug i forbindelse med genåbningen efter påske.

Fakta om afstandsmarkeringerne til landets folkeskoler

  • Alle landets grundskoler kan nu bestille et gratis sæt af 25 stk. afstandsmarkeringer fra Lidl på www.holdafstandiskolen.dk frem til d. 23. maj 2020
  • Afstandsmarkeringerne er produceret af Inprint i Kolding, som også producerer afstandsmarkeringer og plexiglas til alle Lidls 126 butikker i Danmark
  • Afstandsmarkeringer er doneret af Lidl Danmark

For yderligere information, kontakt:

Morten Vestberg, Kommunikationschef i Lidl: morten.vestberg@lidl.dk  eller tlf. 52 15 92 59