Nu kan borgere i Region Hovedstaden fra målgruppe 2 og 3, der ikke tåler at blive transporteret, få en COVID-19 vaccination derhjemme. Der kan ikke bookes tid til denne vaccinationsindsats via telefon eller vacciner.dk. Det oplyses i en pressemeddelelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

​Nogle af de mest sårbare og ældre borgere i Region Hovedstaden kan fra fredag den 5. marts 2021 blive vaccineret i eget hjem. Det drejer sig om borgere +65 år, der får praktisk hjælp og pleje samt borgere over 85 år. For begge grupper gælder, at de kun meget vanskeligt kan blive transporteret til et vaccinationssted, fordi de fx er sengeliggende. Det er første gang vaccinationsindsatsen kommer ud i borgernes hjem, og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger:

– Med en håndholdt indsats sørger vi nu for, at nogle af de allermest sårbare borgere får mulighed for at blive vaccineret, så de også bliver beskyttet mod et alvorlig sygdomsforløb. Det er afgørende for den samlede vaccinationsindsats, at vi også får vaccineret sengeliggende borgere i eget hjem, fortæller hun.

Borgerne, der kan blive vaccineret i eget hjem, er blevet visiteret og kontaktet af kommunerne, og det er ikke muligt at bestille tid til denne vaccinationsindsats via telefon eller vacciner.dk. Selve vaccinationen sker i tæt dialog med kommunerne og de praktiserende læger, der får vaccinen fra Region Hovedstadens Apotek.

Lokale vaccinationer i over 20 kommuner
Ud over den håndholdte indsats fortsætter den lokale og udekørende vaccinationsindsats. Siden januar er over 6.000 ældre og sårbare borgere i målgruppe 2 og 3 blevet vaccineret lokalt i tæt samarbejde med kommunere i hovedstadsområdet og praktiserende læger.

Nu er turen kommet til de borgere, der på grund af et svageligt helbred kun kan vaccineres i eget hjem. Den håndholdte hjemmevaccination skal efter planen finde sted i alle fem regioner i Danmark.