For et par uger siden præsenterede Holte Vinlager Frederiksberg dig for deres franske julevin og nu er turen kommet til den italienske af slagsen:

Hvis du kender vinene fra Veneto, navnligt Ripasso, vil denne rødvin tiltale dig. Den er nemlig lavet på den såkaldte Appassimento-metode, som også bliver brugt når der fremstilles Ripasso- og Amaronevine. Vinen holder 16% alkohol, ligesom de gode Amaronevine gør.

Du får her en vin med mere koncentration og sødme end vanligt. Sødmen er dog afbalanceret og vinen har pondus nok til at kunne klare årstidens solide madretter, samt den traditionelle julemad.

Appassimento 2020 La Forte

Med sin store fylde, blide struktur og let sødmefulde frugt er denne vin et sikkert hit i de kolde måneder. Ydermere bidrager sydens sol og varme i den grad med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre.

Appassimento-teknikken er mest kendt fra Valpolicellas Ripasso- og Amarone-vine i den anden ende af Italien, men den fungerer altså også til perfektion i Apulien!