Prisen som Årets Frederiksberg Kunstner 2020 går til sangskriver og musiker Claus Hempler, mens sangskriver og musiker Peter Amoras modtager prisen som Årets Frederiksberg Talent. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Årets Frederiksberg Kunstner 2020
En enstemmig kommunalbestyrelse har peget på sanger, sangskriver og musiker Claus Hempler som Årets Frederiksberg Kunstner. Borgmester Simon Aggesen (C) er glad for valget: ”Claus Hempler er en garvet og alsidig kunstner på den danske musikscene, som skriver og synger smuk eftertænksom lyrik. Jeg er derfor glad for, at vi kan anerkende Claus Hemplers arbejde med prisen Årets Frederiksberg Kunstner, og jeg ser frem til at overrække prisen senere på året.”

Claus Hempler afholdt i sommer en udsolgt koncert i Haveselskabets have på Frederiksberg, og vandt også Steppeulv-prisen for Årets Album for sit første dansksprogede album “Kuffert Fuld af Mursten” (2019). Claus Hempler er bosat på Frederiksberg, og han har også produceret sit prisbelønnede album i byen.

Årets Frederiksberg Talent 2020.
Hvert år udpeger Frederiksberg Kommune også Årets Frederiksberg Talent, som gives til en ung kunstner under 30 år. I år går talentprisen til 24-årige Peter Amoras alias Peter Møller-Rasmussen, som er en del af START! FRBs målrettede talentarbejde.

”Peter Amoras er en ung musiker og sangskriver, der har imponeret os med sin ærlige, dansksprogede lyrik og stærke liveoptræden. Han er en del af START! FRB’s talenthold og en fremsynet og lovende musiker, som vi glæder os til at følge,” siger borgmester Simon Aggesen (C)

Peter Amoras har til sin daglige gang i Start Frederiksbergs øvefaciliteter, hvor han er en del af det stærke musikernetværk på Frederiksberg. Han har udgivet tre singler, men udkommer med sit første album i starten af det nye år.

Det er borgere, institutioner og foreninger på Frederiksberg, der indstiller kandidater til kulturpriserne. På den baggrund udvælger kultur- og fritidsudvalget en kunstner og et talent til kommunalbestyrelsen, der træffer det endelige valg.

”Jeg vil gerne sige tak til alle, der har hjulpet os med indstillinger til de to priser. Vi har i år valgt to talentfulde kunstnere med meget på hjerte som Årets Frederiksberg Kunstner og Årets Frederiksberg Talent. Jeg glæder mig meget til at fejre Claus Hempler og Peter Amoras ved prisoverrækkelsen,” siger formand for kultur- og fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (C).

Prisoverrækkelsen finder sted den 10. december fra 15.30-17.00 i KU.BE. Arrangementet vil blive annonceret i pressen, på www.frederiksberg.dk og via Frederiksberg Kommunes Facebook-side.

Fakta

Om Frederiksbergs kunstnerpriser

  • Hvert år udpeger Frederiksberg Kommune Årets Frederiksberg Kunstner og Årets Frederiksberg Talent. Prisen er en anerkendelse af byens dygtige kunstnere og talenter og en fast tradition på Frederiksberg. Med begge priser følger 10.000 kroner.

Årets Frederiksberg Kunstner 2020: Claus Hempler

  • Claus Hempler er født i 1970, og i starten af 90’erne var han sanger i den fynske gruppe Fielfraz, der debuterede med albummet Shine i 1990. Han har i løbet af årene udgivet anerkendte plader og turneret i ind- og udland. Så sent som i sommer spillede Claus Hempler en udsolgt koncert i Haveselskabets have på Frederiksberg.  I 2020 vandt Claus Hempler Steppeulv-prisen for Årets Album for sit første dansksprogede album “Kuffert Fuld af Mursten” (2019). Claus Hempler har boet på Frederiksberg siden 2008.

Årets Frederiksberg Talent 2020: Peter Amoras

  • 24-årige Peter Amoras alias Peter Møller-Rasmussen er en ung musiker og sangskriver, der jonglerer med brede lydflader af klangfulde elguitarer og synthesizere og ærlig, dansksproget lyrik. Peter Amoras er en del af øvelokaleforeningen START! FRBs målrettede talentarbejde på bandniveau.