I løbet af sommeren bliver det lettere at finde en parkeringsplads til sin cykel ved Solbjerg Plads og CBS´s hovedbygning. 

Cykelparkering er en stor udfordring på og omkring Solbjerg Plads. Cyklisterne har svært ved at finde parkeringspladser og de øvrige fodgængere generes af parkerede cykler, der står i vejen. Derfor er CBS og Frederiksberg Kommune på vej med i alt 600 nye cykelparkeringspladser.

Frederiksberg Kommunes del af projektet omfatter etablering af to cykelparkeringsøer på Solbjerg Plads samt opsætning af cykelstativer på arealet mellem Solbjerg Plads og Frederiksberg Centret. Desuden opsættes 25 cykelparkeringspladser nord for den gamle stationsbygning. I alt bliver der 223 flere cykelparkeringspladser på kommunens arealer.

Borgmester Simon Aggesen (C) glæder sig over de nye pladser: ”Vi arbejder kontinuerligt for at gøre Frederiksberg cykelvenlig, og her er cykelparkeringspladser vigtige. Det er nemlig en klassisk udfordring at finde cykelparkeringspladser i en tæt by. Jeg håber, at de nye cykelparkeringspladser vil skabe en forbedring for alle i området, både for cyklisterne og for de øvrige trafikanter, som forhåbentlig generes mindre af cykler, der står i vejen. ” siger han.

Også formand for kommunens By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), ser frem til en større kapacitet, og han opfordrer alle cyklister til at bruge de nye cykelparkeringspladser : ”Adfærd smitter. Hvis først der står en masse cykler i vejen et sted, ja så er andre mere tilbøjelige til bare at stille deres cykler samme sted. Den mekanisme skal vi forsøge at undgå – og her er det naturligvis vigtigt, at vi så tilbyder de rette betingelser i form af cykelparkeringspladser. Det gør vi nu sammen med CBS og jeg håber, at alle cyklister vil benytte sig af pladserne,” siger han.

CBS står for etablering af 377 cykelparkeringspladser hhv. vest for hovedbygningen, hvor arealet med cykelparkering omformes og udvides samt nordøst for bygningen, hvor den eksisterende cykelparkering optimeres.

”CBS ser frem til at kunne tilbyde flere cykelparkeringspladser på campus, og til studiestart sættes der fokus på god cyklistadfærd i området så parkering, tilgængelighed og ophold bliver en bedre oplevelse for alle i fremtiden.” udtaler René Steffensen, direktør for CBS Campus Services.

Arbejdet med at anlægge cykelparkeringspladser begynder efter påske. Cykelparkeringen på Solbjerg Plads står færdig inden metroens åbning, mens de øvrige cykelparkeringspladser står klar til studiestart på CBS. Anlægsarbejdet kommer til at foregå på hverdage mellem 7 til 18. Der kan være mindre gener i form af støj og anlægskørsel.

Læs pressemeddelsen her.