For et par uger siden præsenterede Holte Vinlager Frederiksberg deres nyeste tiltag inden for smagekasser – nemlig DRUEKASSE 1 , hvor det handlede om rødvine lavet på kun en drue. Nu er turen så kommet til de hvide, og denne smagekasse er mindst lige så forrygende!

Vi kalder den for DRUEKASSE 2, og her har vi håndplukket nogle af vores bedste hvidvine, og samlet dem i en kasse til dig. Du er altså her sikret meget forskellige oplevelser i topkvalitet. Prisen er superskarp og du sparer 146 kroner!

Hvidvin fremstilles på grønne druer, men ligesom med alt andet i vinens verden er processen ikke helt så simpel, som man måske skulle tro. For det første fjernes drueskallerne inden gæring for at mindske indholdet af tanniner og farve i vinen. Dette er den primære forskel ift. rødvinsproduktion, hvor drueskallerne bevares under gæring, netop for at sikre, at farver, smag og tanniner overføres til vinen.

Kassen indeholder:

Chardonnay
Domaine de Regusse
Provence
Hvis du normalt er glad for de store, hvide Bourgognevine, vil du blive henrykt over denne forrygende hvidvin. Det er en fed og lækker sag fra Provence med koncentreret smag med toner af røg, vanilje og ananas.

Sauvignon Blanc
Baby Doll
New Zealand
Eventyrlig hvidvin med lækker smag af hyldeblomst og stikkelsbær. Frugten harmonerer superflot med en frisk, sprød syre. Den kommer flot til sin ret i selskab med fisk og skaldyr, lette salater og kylling.

Riesling
Breuer Meisterstück
Rheinhessen
Flaskehalsen.nu: ”Den går altså ikke med Janteloven. At kalde sin vin ‘meisterstück’. Næ, så skal anmelderen dældylme finde alt, hvad der er at udsætte på indholdet, for den slags inviterer til, at man skal save hele herligheden midt over. Problemet er bare, at det er umuligt. For det her er Riesling fra øverste hylde!”

Grüner Veltliner
Schloss Bockfliess
Østrig
Superspændende hvidvin, der overrasker ved at have mere fedme og smag, end normalt for en Grüner Veltliner. Stadig frisk og tør, og med et elegant bid.

Pinot Gris
Château d’Orschwihr
Alsace Bollenberg
Duften åbner med moden frugt, blomster, honning og våde strandsten. I smagen er den ganske intens og cremet – og så har den et mildt strejf af vanilje.

Gewürztraminer
Bottega Vinai
Trentino
Trentino er Gewürztraminer-druens andet hjem. I modsætning til vinene fra Alsace, så er den norditalienske udgave mere tør og frisk i stilen. Dog stadig med den skønne tropiske og krydrede smag, der kendetegner druen bedst.