Artiklen er sponseret

Foldegardiner, multishade, persienner eller plisségardiner? Ja, markedet for gardiner har rigtig meget at byde på.

Gardiner spiller en stor rolle i forhold til din indretningsstil. Naturligvis skal de fungere som en afskærmning fra solen først og fremmest, men gardiner er også med til at skabe en atmosfære i hjemmet. 

I denne artikel får du 5 hurtige og gode tips til, hvordan du vælger gardiner, som er både praktiske og pæne til dit hjem.

1. Vælg gardiner i den rigtige størrelse

Det er vigtig at gardinet passer til størrelsen på dit vindue. Hvis gardinet er for småt, så skærmer det ikke ordentlig fra, og hvis det er for stort, så kan det komme til at se klodset ud. Dine gardiner skal dække vinduet optimalt, så solen holdes ude, og vinduet kan åbnes og lukkes uden, at gardinet kommer i vejen.

Når du skal have målt vinduer op, så er det altid en god ide, at få hjælp fra en gardinekspert. Hvis du bor inde i Københavnsområdet, så kan du få hjælp til gardinerne på Frederiksberg her.

2. Overvej stilen

Stilen er selvfølgelig også vigtig. Dine gardiner skal passe til de andre møbler, som du har stående derhjemme. Hvis du har indrettet rummet minimalistisk, så kan du med fordel gå efter simple lamelgardiner eller persienner. Hvis du har dekoreret hjemmet hyggeligt og romantisk, kan du vælge nogle brede stofgardiner. Tag også hensyn til farverne i dit hjem, så gardinerne matcher i både stil og kulør.

3. Gardinets funktion 

Skal gardinerne kunne mørklægge hele soveværelset, eller skal de bare hænge som et dekorativt element? Forskellige gardiner har forskellige funktioner. Nogle er designet til at afskærme 100% for sollyset, mens andre er mere æstetiske end praktiske. 

4. Det rette materiale 

Materialet af dine gardiner har en betydning for holdbarhed, vedligeholdelse og deres evne til at afskærme. Et tyndt stofgardin i hør afskærmer ikke ligeså godt som et mørkt rullegardin i bomuld. Overvej hvad dit gardin skal kunne og vælg et materiale derefter. 

5. Hvad er dit budget?

Gardiner skal helst være en langtidssigtet investering, derfor kan det godt betale sig, at købe et dyrere kvalitetsgardin. Du skal tage højde for både stil og funktion, men samtidig finde en model, som også passer til dit budget. Du får mest succes ved at købe fra en gardinekspert, hvor du er garanteret at få god kvalitet for pengene.

Dine gardiner skal passe til de andre møbler, som du har stående derhjemme. Foto: GardinMageren

Sider2022