Mandag den 26. april blev det første spadestik taget til den nye tilbygning, der skal støtte Aveny-T’s udvikling hen mod en ny nationalscene for unge, meddeler Frederiksberg Kommune.

Med et par drevne spadestik satte Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (C), teaterdirektør Jon Stephensen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Nikolaj Bøgh (C) mandag gang i byggeriet af Væksthuset, en ny tilbygning til Aveny-T, der skal få flere unge i teatret.

Den nye tilbygning til Aveny-T skal være med til at styrke såvel teatrets som Frederiksbergs tradition for teater og underholdning og blive omdrejningspunktet for en ny nationalscene for unge, hvor forestillinger skabes af unge, handler om unge og opføres til unge.

”Jeg har set frem til at tage 1. spadestik til Aveny-T’s nye væksthus. Det har jeg, fordi vi i dag sætter gang i et fremsynet projekt. Et projekt ,som styrker Frederiksbergs tradition for teater. Det er udfordrende at bygge nyt på Frederiksberg Allé. Der er mange hensyn, og det har ligget os meget på sinde at bygge med respekt for omgivelserne og i Frederiksbergs ånd. Vi venter fortsat på den endelige udformning af den nye tilbygning. Vi gør os umage med den, for den skal skrive sig ind i områdets historie på respektfuld vis”, sagde borgmester Simon Aggesen.

Væksthuset forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2022. Det endelige facadeudtryk er endnu ikke helt fastlagt, men vil blive det i løbet af foråret.

Læs mere her

Foto: Anne Beth Witte, Dit Frederiksberg