Retten på Frederiksberg har i dag idømt en 24-årig mand 10 års fængsel. Han er fundet skyldig i at planlægge et eller flere terrorangreb et sted i Danmark eller i udlandet. Det oplyser Københavns Politi.

Efter den 30. april 2020 at have købt et skydevåben, to magasiner og 50 patroner blev en dengang 23-årig mand anholdt og sigtet for forsøg på terrorisme. Manden, der er fra Københavnsområdet, har siden siddet varetægtsfængslet, og i dag blev han i Retten på Frederiksberg idømt 10 års fængsel, ligesom han blev frakendt sin danske indfødsret og udvist med indrejseforbud for bestandigt.

“Det er alvor, når vi har med en person at gøre, der anskaffer sig våben og ammunition med den hensigt at udføre et eller flere terrorangreb. Det har retten også markeret ved at udmåle en straf på 10 års fængsel, og det er jeg tilfreds med,” siger senioranklager Marie Petersen fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Den 24-årige mand er tiltalt og dømt efter den såkaldte terrorparagraf – straffelovens § 114, stk. 1, nr. 1, 2 og 6, jf. § 21. Han valgte at anke dommen.

Foto: ABW