Kender du en særligt smuk facade på Frederiksberg, som fortjener ekstra anerkendelse og opmærksomhed? Så kan du indstille den i konkurrencen om at vinde prisen som byens flotteste. Alle er velkomne til at bidrage med en eller flere nomineringer.

Du kan nominere ved at sende en mail til bbe@frederiksberg.dk eller kommentere på Frederiksberg Kommunes Facebook-side.

Sidste frist for nominering er den 30. juni. Vinderne offentliggøres den 6. oktober.

Der er ingen særlige krav til en nominering, og alle forslag er velkomne, men vi opfordrer alle, der nominerer, til at give en begrundelse og til at vedhæfte eller opslå et billede af facaden.

Det er Frederiksberg Kommunes facadeudvalg, som udpeger de endelige vindere. Præmieringen finder sted hver andet år, og i år er det fjerde gang konkurrencen løber af stablen.

I 2020 var der tre kategorier med i alt syv vindere:

Kategorien ”den respektfulde renovering/vedligeholdelse” havde to vindere, etageejendommene H. C. Ørstedsvej 23/ Amalievej 21-23 og Amicisvej 21. som begge blev udvalgt for at have vedligeholdt facaderne med særlig omhu for de oprindelige materialer og detaljer.

I kategorien ”den hele bygning” var der ligeledes to vindere, nemlig H. C. Ørstedsvej 25-27 for den omfattende ombygning og Nordre Fasanvej 7-9 for den gennemførte byfornyelse. Begge ejendomme har gennemført energieffektivisering i forbindelse med ombygningen.

I kategorien ”den gode detalje” var der udpeget tre vindere. Gammel Kongevej 127 for facadeudsmykning, Vesterbrogade 185 og Vesterbrogade 183 for at fritlægge facaden, som del af en bevaringsværdig bygning.

Kilde.