Et panel på 35 borgere skal komme med anbefalinger til udvikling af et grønt og levende kvarter for hele Frederiksberg på Hospitalsgrunden. Samtidig får alle andre også mulighed for at komme med input. Det sker ved et Åbent Hus den 24. februar.

Foto: ABW

Med udgangen af 2026 skal grunden og bygningerne på Frederiksberg Hospital omdannes til et nyt kvarter med en blanding af boliger, erhverv, grønne områder og offentlige funktioner. Visionen for området bygger på en omfattende borgerdialog, og sådan kommer det også til at være fremover, når udviklingsarbejdet går ind i sin næste fase, fortæller borgmester Michael Vindfeldt (S): 

”Det er en enestående mulighed for at skabe et fantastisk område, som kan være til glæde for alle, der bor og arbejder på Frederiksberg. Vi har lige fra starten lyttet meget til borgernes ønsker og holdninger til projektet, og det vil vi også gøre nu, hvor projektet går ind i sin næste fase. Det er en meget attraktiv opgave at udvikle Hospitalsgrunden, og mange af landets tegnestuer har budt ind på opgaven. Vi har udvalgt tre tværfaglige teams, hvor henholdsvis Effekt, Sleth og Vandkunsten står i spidsen, der nu skal hjælpe os med at gøre visionen til virkelighed. Jeg ser frem til en kreativ og idérig proces, hvor alle med interesse for området kan være med til at realisere visionen om et skabe et grønt og levende kvarter for hele Frederiksberg”.

Der afholdes Midtvejsgennemgang som åbent hus for alle interesserede den 24. februar i Kedelhallen i to ens runder fra henholdsvis kl. 15:30 og kl. 18:00.

Du kan læse mere om projektet og Hospitalsgrunden på frederiksberg.dk/frederiksberghospital