To 23-årige mænd er igen blevet straffet for databedrageri mod ældre kvinder. Det er anden gang i år, at de straffes for den form for kriminalitet.

Selv om to mænd i februar blev idømt 2,5 års fængsel for databedrageri for seks millioner kroner, har det ikke holdt dem fra at fortsætte deres kriminelle handlinger. Tilbage i maj blev de nemlig anholdt igen sigtet for at fortsætte med at narre primært ældre kvinder til at udlevere oplysninger om deres bankkonti.

Den 7. december fik den ene af de to mænd en ny dom, da Københavns Byret lagde to års fængsel oven i dommen fra februar. I dag fik den anden tiltalte sin dom, der lød på 2,5 års fængsel oven i dommen fra februar.

De to mænd, der begge er 23 år, blev denne gang fundet skyldige i databedrageri for henholdsvis 1,6 og 1,8 millioner kroner.

Ofrene har igen primært været ældre kvinder, som blev ringet op af en af de to mænd, som udgav sig for at ringe fra eksempelvis Udbetaling Danmark. På den måde fik de adgang til ofrenes bankkonti og dermed opsparinger, som endte hos de to mænd.

For at undgå at blive udsat for den form for bedrageri opfordrer Københavns Politi til, at man aldrig giver oplysninger om bankkonti, koder og cpr-nummer til personer, der via telefonen udgiver sig for at være fra en bank, politiet eller en offentlig myndighed.

På politiets hjemmeside er der flere gode råd til at undgå misbrug af identitets- og kortoplysninger. Find de gode råd her.

Kilde. 

Foto ABW