To unge mænd er i dag idømt fængsel for at svindle flere ældre kvinder ved at have udgivet sig for at være fra banken.

I en sag, hvor 21 kvinder i alderen 77 til 92 år er blevet franarret deres kreditkort og pinkode, blev to mænd på 19 og 22 år i dag kendt skyldige og straffet med fængsel i henholdsvis et år og ni måneders fængsel og halvandet års fængsel.

Kvinderne er alle bosiddende på Sjælland, og er blevet svindlet ved, at ukendte gerningsmænd har ringet dem op og udgivet sig for at være fra banken. Svindlerne har i den forbindelse fortalt de ældre, at der er foretaget en mistænkelig overførsel på deres konto, men at en ’medarbejder’ fra banken vil komme for at sikre deres kreditkort.

Efter opkaldet mødte en ’medarbejder’ op på deres private adresser og franarrede dem kort og pinkode, hvorefter der blev foretaget adskillige hævninger og køb fra deres kort.

De to nu dømte mænds rolle har primært været at hæve pengene fra de forurettedes kreditkort.

”Sagen tyder på, at svindlen er foregået på en meget organiseret måde, hvor svindlerne har ringet fra Jylland, mens man har haft kørehold på Sjælland klar til at hente kreditkortene hos de ældre,” siger anklagerfuldmægtig Tine Graakjær fra Københavns Politi.

De to mænd blev også dømt for 411 forsøg på svindel, idet efterforskere kunne se, at telefonnummeret, som svindlerne havde ringet fra, ligeledes havde forsøgt at ringe til 411 andre ældre borgere.

Kilde Københavns Politi. 

Foto ABW