Københavns Politi opfordrer rejsende til at tjekke deres pas, inden de drager på sommerferie udenlands for at undgå unødvendig stress, forsinkelse eller slet ikke at komme afsted. Erfaringen viser, at mange rejsende ikke har deres eller deres børns rejsedokumenter i orden, når de ankommer til lufthavnen.

Langt de fleste har tjek på kufferten, badetøjet og solcremen, men desværre er det ikke alle, som har helt styr på passet, inden de rejser. Det er derfor vigtigt, at folk støver passet af og tjekker udløbsdatoen.

”Vi oplever desværre rejsende, der ikke er opmærksomme på kravene til et gyldigt pas, eller som ikke har tjekket deres pas de seneste år og derfor møder op i lufthavnen med et udløbet pas. Det skaber aldrig den ønskede feriestemning,” siger politikommissær Flemming Kim Lundberg.

Hvis du står i lufthavnen med et akut pasproblem, kan Politiekspeditionen på Petersdalvej 1A, 2770 Kastrup i Københavns Lufthavn i nødstilfælde forsøge at hjælpe med et midlertidig pas eller en pasforlængelse mod et gebyr. Man skal dog være opmærksom på, at et midlertidigt pas ikke kan ombyttes til et almindeligt pas, og selvom et pas endnu ikke er udløbet, kræver nogle lande, fly- og handlingsselskaber, at passet har en gyldighed på seks måneder efter endt ophold.

Københavns Lufthavn forventer en travl sommersæson på niveau med 2019, hvor omkring 7,5 millioner rejsende er igennem lufthavnen. Derfor er det heller ikke altid, at Københavns Politi kan nå at udstede et nødpas inden flyets afgang:

”Vi gør vores bedste for at hjælpe, men vi kan desværre ikke love hurtig ekspedition, hvis der er travlt. Jeg opfordrer derfor alle til at tjekke deres pas en ekstra gang, for det er virkelig ærgerligt ikke at kunne komme afsted på grund af et udløbet pas,” siger Flemming Kim Lundberg.

Udstedelse af almindelige pas sker på kommunernes borgerservice. Hvis du allerede nu ved, at dit pas er udløbet eller er blevet væk, bør du hurtigst muligt få booket en tid på borgerservice, så du kan komme afsted på ferie i god ro og orden.

Pressemeddelelse Københavns Politi. 

Foto: ABW