Mangler du en hyggelig indendørs ferieaktivitet, der både lokker børnene til at rydde op på deres værelser og lærer dem noget om at glæde andre? Den 1. november åbner 118 butikker i hele landet for indlevering af indpakkede skotøjsæsker med gode brugte sager, som via Julegavekonvojen ender i hænderne på et rumænsk barn, der måske ellers ikke ville få en julegave. Din familie kan også være med.

Om halvanden måned kører den danske Julegavekonvoj for 7. gang gaver med brugt tøj og legetøj fra danske børn til fattige børn i

Pressefoto Julegavekonvojen

Rumænien. Sidste år var konvojen pakket med over 8000 gaver, og målet i år er at nå op på 10.000 gaver som i 2019.

– Jeg var med nede og dele pakkerne ud sidste år, og det tankevækkende, hvor stor fattigdommen er i især de landlige egne af Rumænien. Samtidig har mange forældre overladt deres børn til bedsteforældre eller børnehjem for at kunne finde job og forsørge deres familier. Jeg oplevede så mange triste børneskæbner sidste år, og vi har ingen problemer med at finde værdige modtagere til mindst 10.000 pakker i de områder, vi var i sidste år. For mange af børnene her, er pakken fra Danmark den eneste julegave, de får, siger Maya Koustrup, der er formand for den danske Julegavekonvoj.

Ideen bag Julegavekonvojen er, at danske børn (i samarbejde med fx deres familie eller skole) pakker noget af deres brugte tøj og legetøj ned i en skotøjsæske, som Julegavekonvojen kører til Rumænien i begyndelsen af december. Her deles gaverne ud til fattige, forældreløse og på andre måder udsatte børn mellem 3 og 15 år. Så brug en dag i efterårsferien til at rydde lidt ud på børneværelset sammen med dine børn og forvandl de brugte sager til gaver, der både gavner og glæder.

Spreder juleglæde
Julegavekonvojen stammer egentlig fra Tyskland, hvor erhvervsnetværket Round Table sendte den første konvoj afsted mod Rumænien i 2001. De første år sendte den danske Julegavekonvoj deres gaver med den tyske konvoj, men i 2020 blev den første danske konvoj sendt til det nordlige Rumænien.

– Det er en helt fantastisk oplevelse at kunne være med til at sprede så megen juleglæde. Børnene er simpelthen så taknemmelige, og det er tydeligt at se, hvor meget gaven betyder for dem, siger Maya Koustrup.

I år er Julegavekonvojen takket være et landsdækkende samarbejde med Skoringen gået fra at have lige over 30 indsamlingssteder til at have 118 indsamlingssteder landet over.

Indsamlingen løber i hele landet fra den 1. til den 15. november. Du kan læse meget mere om, hvad pakkerne kan indeholde, hvordan du mærker dem, og hvor du kan aflevere dem på julegavekonvojens hjemmeside www.julegavekonvoj.dk.

Kilde.