Søndagens fodboldkamp mellem F.C. København og Brøndby IF har foreløbig ført til syv sager om vold mod tjenestemænd, to voldssager, en sag om flere røveri-forhold og en hærværkssag. Flere er sigtet, men politiet leder fortsat efter yderligere gerningsmænd.

Foto ABW

Både før, under og efter søndagens kamp i Parken mellem F.C. København og Brøndby IF var der uroligheder foranlediget af tilhængere af Brøndby IF. Københavns Politi har efter kampen registreret syv sager om vold mod tjenestemænd, og i fem af sagerne er der sigtet en formodet gerningsmand. I to tilfælde har politiet endnu ikke identificeret de mistænkte.

Derudover er foreløbig en person sigtet for hærværk begået i Parken, hvor 120 sæder blev ødelagt. Det er Københavns Politis forventning, at der vil komme flere sigtelser i forbindelse med hærværket.

Samtidig har Københavns Politi indledt efterforskning af flere røveri-lignende forhold. Det sker på baggrund af en video, der er blevet delt på netaviser og på sociale medier. På videoen ses en gerningsmand iført Brøndby-trøje true en ung mand til at tage en FCK-trøje af og aflevere den. I den sag har politiet udsendt en efterlysning af både de forurettede og vidner. De kan kontakte politiet på tlf. 1-1-4.

Foreløbigt har Københavns Politi desuden registreret to voldssager, der fandt sted efter kampen. Det ene tilfælde fandt sted på Svanemøllen Station, hvor to tilhængere af F.C. København blev overfaldet af en gruppe tilhængere af Brøndby IF. Det andet tilfælde skete i et S-tog, hvor en FCK-tilhænger blev udsat for vold af en Brøndby-tilhænger. Ingen er endnu sigtet i de to sager.

”Vores samlede indtryk er, at vi blandt nogle tilhængere af Brøndby IF så en meget aggressiv adfærd, som blandt andet er gået ud over betjente, sikkerhedspersonale og tilfældige FCK-tilhængere. Vi har allerede sigtet en del personer i de forskellige sager, og vi fortsætter efterforskningen, så vi kan få flere stillet til regnskab for de ting, der foregik i forbindelse med kampen,” siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel fra Københavns Politi.

Kilde.