Artiklen er sponseret

Dengang du mistede din mælketænder, var du velvidende om, at et sæt nye tænder ville vokse ud efterfølgende. Men mister du en tand i dag, ja, så vokser der ikke bare en ny en ud. Derfor er det altså uhyre vigtigt, at du passer på dine tænder – for de skal være med dig hele livet. At børste tænder morgen og aften er altså ikke nok, hvis du gerne vil holde en god og sund mundhygiejne. I denne artikel kan du læse tre tips til, hvordan du skaber et sundere liv for dine dyrebare tænder:

Husk at gå til tandlægen

Vi kender det alle sammen. Indkaldelsen til det næste tandlægetjek er kommet – men en dyr fornøjelse kan det sagtens vise sig at være. Derfor vælger nogle af os at udskyde tandlægebesøget. Men vil du sikre dig et sundere liv for dine tænder, så bør du altså gå til tandlægen regelmæssigt. Med tandlægernes professionelle syn på dine tænder regelmæssigt, kan det i sidste ende faktisk vise sig at være en billigere løsning for dig. Tandlæge Tåstrup / Tandklinik Tåstrup og andre af landets tandlæger anbefaler et tjek én gang årligt. Spørg gerne Tandlæge Tåstrup / Tandklinik Tåstrup eller din tandlæge omkring, hvilken type tandbørste der er bedst til dine tænder.

Brug tandtråd

Tandlæge Tåstrup / Tandklinik Tåstrup og andre af landets tandlæger vil helt klart også anbefale, at du bruger tandtråd, så risikoen for tandsten mindskes. Gør det til en vane, at du fx efter aftensmaden eller inden du går i seng anvender tandtråd.

Undgå et for højt indtag af visse mad- og drikkevarer

Nogle mad- og drikkevarer viser sig at kunne skade dine tænder, hvis du har et højere indtag af dem. Det gælder fx kaffe, te og mad- og drikkevarer med en høj mængde syre. Ligeledes er rygning også særdeles skadeligt for tænderne.

Vi kender det alle sammen. Indkaldelsen til det næste tandlægetjek er kommet – men en dyr fornøjelse kan det sagtens vise sig at være. PR-foto