Som den første kommune i landet kårer Frederiksberg Kommune sammen med Dansk e-Mobilitet Årets Elbils-arbejdsplads. Prisen skal hjælpe den grønne omstilling af bilparken på vej ved at opmuntre virksomhederne til at opsætte flere ladestandere til brug for både medarbejdere og lokale i nærområdet.
STARK Group på C.F. Richs Vej blev den suveræne vinder af titlen som årets elbils-arbejdsplads på Frederiksberg.

”Et meget stort og velfortjent tillykke til STARK Group, der med sin fremsynede investering i ladestandere går foran, og gør det nemmere for medarbejderne at skifte til el-bil og dermed udlede mindre CO2. I er et forbillede og et eksempel til efterfølgelse for andre virksomheder på Frederiksberg,” siger 1. viceborgmester Lone Loklindt, der er formand for Frederiksberg Kommunes Erhvervsråd, som sammen med Dansk e-Mobilitet har udpeget vinderen.

”I Dansk e-Mobilitet er det vores fornemmeste opgave at sætte gang i udbredelsen af grønne elbiler, og det er en fornøjelse at uddele prisen til STARK Group, der i den grad er gået foran med at opstille ladestandere på egne parkeringspladser,” siger direktør John Dyrby Paulsen, Dansk e-Mobilitet.

”Vi ved fra undersøgelser, at arbejdspladsen er et ideelt sted at opsætte ladestandere, da man ofte holder parkeret i 7-8 timer. Derved kan de fleste elbilister få dækket deres ugentlige ladebehov ved blot at lade en enkelt dag om ugen. Det letter behovet for offentligt opsatte ladestandere og er med til at skubbe på for mere grøn transport. Det er både godt for klimaet og miljøet, og jeg er overbevist om, at det også er meget positivt for STARK Groups fremtidige rekrutteringsmuligheder,” uddyber John Dyrby Paulsen.

I STARK Group er CEO Søren P. Olesen glad for anerkendelsen.

”Vi ønsker at gøre det lettere for vores medarbejdere at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elbil. Det gør vi ved at fjerne en af de største hindringer – nemlig manglen på ladestandere. Derfor har vi installeret 30 ladeudtag på vores hovedkontor, så vores medarbejdere trygt kan konvertere til en elbil til gavn for den grønne omstilling, og så vi sikrer optimal udnyttelse af plug-in hybridbiler, der oftere har en kortere rækkevidde på batteri,” forklarer Søren P. Olesen og fortæller, at virksomheden har en ambitiøs klimastrategi.

”Vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og i løbet af de seneste år har vi intensiveret vores bæredygtighedsindsats med målet om at reducere vores CO2 emissioner med 42 procent i 2030 og være klimaneutral i 2050. For at nå vores mål arbejder vi på flere initiativer samtidig: Vores trucks kører på el og vores lastbiler kører på biodiesel i byerne. Vi har introduceret Danmarks første el-lastbil med kran, og i københavnsområdet leverer vi lette byggematerialer med budcykel. Ladestandere til vores medarbejderes biler er endnu et initiativ i rækken, og det bliver ikke det sidste,” understreger Søren P. Olesen.

Prisen blev overrakt til STARK Group i virksomheden på C. F. Richs Vej 111 den 22. april.

Både Frederiksberg Kommune og Dansk e-Mobilitet opfordrer virksomhederne til at undersøge mulighederne for at opsætte ladestandere til deres medarbejdere og samtidig tænke lokalområdet med, så standerne kan benyttes af andre uden for virksomhedens åbningstid.

De øvrige stærke kandidater i vinderfeltet var Dansk Almenyttigt Boligselskab på Finsensvej og Technical Education Copenhagen (TEC) på Stæhr Johansens Vej, som også fortjener stor anerkendelse for deres arbejde for flere ladestandere.

Kilde

Foto: ABW