Det er specialtransport hele vejen for Jonas Vingegaard onsdag. Ekstraordinære indsatser er ikke unormalt, når nogen skriver historie. Den godt seks kilometer lange tur gennem Københavns gader skal tilbagelægges i en unik, specialdesignet Škoda Enyaq, skabt med åbent tag til formålet.

Efter tre hårde uger i cykelsadlen er transporten onsdag ved hjemkomst til Danmark også spektakulær for Jonas Vingegaard.

Dagen starter i Amsterdam, hvor et privatfly fragter Jonas Vingegaard og familien til Kastrup Lufthavn. Derfra går turen i kortegekørsel gennem København og ind til Rådhuspladsen, og det forventes at mange tusind danskere står klar til at hylde den danske tourvinder langs hele ruten.

Den store triumf har givet stor travlhed hos den danske del af løbets hovedsponsor, Škoda, der den seneste uge har arbejdet på højtryk for at skabe de bedst mulige rammer for dagen. Efter flyturen skal familien Vingegaard som de første køre en specialdesignet åben Škoda Enyaq Coupé. Den kan ikke købes på markedet, men er skabt alene til den historiske tur gennem byen, hvor blandt andet hele glastaget er fjernet.

“Det har været nogle hæsblæsende dage for os, men det er det hele værd, og som mobilitetspartner for Tour de France kunne vi ikke ønske os nogen bedre afslutning,” siger Niels Pilgaard, marketingchef i Škoda Danmark.

Fra coupe til cabriolet
Forberedelserne for det danske Škoda team har blandt andet bestået i at omdanne den elektriske Škoda Enyaq Coupé til en cabriolet, så Jonas Vingegaard under kortegekørslen har mulighed for at hilse på de mange tilskuere og vice versa. Konkret betyder det, at modellens tag, der normalt består af glas, er blevet fjernet for at skabe en åben vogn for Vingegaard og familien.

“Vi har måttet være kreative og tænke hurtigt for at skabe den åbne vogn, turen fortjener, og dermed har vi skabt den eneste åbne Škoda Enyaq Coupe i verden. Det har ikke været let, og det har krævet mange timer og godkendelser fra diverse instanser, men resultatet er helt som det skal være, og det er alle kræfterne værd,” siger Niels Pilgaard.

Kortegen begynder i krydset mellem Tårnbyvej, Saltværksvej og Amager Landevej. Herefter køres ad Amagerbrogade, Christmas Møllers Plads og Torvegade. Dernæst kører optoget over Knippelsbro, ad Vindebrogade og Stormgade. Efterfølgende drejer de ned ad H.C. Andersens Boulevard og ind på Rådhuspladsen.

Pressemeddelelse Škoda.

Pressefoto Škoda / Niels Pilgaard