Artiklen er sponseret

Du har måske svært ved at få hevet din teenager op om morgenen, og du synes ærlig talt ikke at det kan passe, at de har brug for at sove så meget – men det kan det. Som teenager har man nemlig brug for mere søvn, end man har som færdigudviklet voksent menneske. Det skyldes, at pubertetsårene er de år, hvor hjernen udvikler sig mest i vores levetid – og det kræver altså bare meget energi!

Her kan du blive klogere på Teenagere og søvn og også lære, hvorfor du nærmere skal opfordre teenageren i huset til at sove mere end mindre.

Søvn er godt – mere søvn er mere godt!

Man siger, at den optimale mængde søvn for fuldvoksne mennesker, er ca. 7-8 timer pr. nat. Men den optimale søvnmængde for 14-17-årige er faktisk 8-10 timer pr. nat, mens den for de 12-13-årige er hele 9-11 timer! Du troede nok bare, at det kun var din teenager, der var en doven-Lars! Men nej. Kroppen, hjernen og sindet er på konstant overarbejde i teenageårene, og det er derfor vigtigt, at lade dine børn sove ud.

I stedet for at hive dine børn tidligt op om morgenen, især når det er weekend, skal du prøve at hjælpe dem med at få skabt en god søvnrutine. Især i hverdagen er det vigtigt, at de kommer i seng i ordentlig tid, så de kan komme op og i skole igen.

Resultaterne af for lidt søvn

For lidt søvn kan være med til at medføre stress, angst, depression, svækket immunforsvar og overvægt. Hvis ikke man sover nok, vil kroppen udsende signaler om større sult, da den søger efter kompensationer for manglen på energi medført af for lidt søvn. Søvn er den direkte vej til din teenagers sunde udvikling og fysiske og psykiske velvære.

Sover din teenager for meget? – nej, de sover nok faktisk for lidt.

 

For lidt søvn kan være med til at medføre stress, angst, depression, svækket immunforsvar og overvægt. PR-foto