Interesserer man sig for god vin, kan man være heldig at møde en af de danskere, der importerer vin som hobby. Kendskabet til vinene er ofte oparbejdet gennem mange rejser fra vindistrikt til vindistrikt, og køber man vin hos en, som virkelig har forstand på varerne, kan selve indkøbet være en lige så positiv oplevelse som det bliver, når man sidenhen skal nyde vinen.

Amfora Vin på Frederiksberg importerer vine fra det sydlige Frankrig, Spanien, Østrig og Italien. Indehaver Ole Fabricius har siden 2013 importeret såvel grand cru vine som vine fra mindre kendte vinregioner. Alle vine er fyldt med smagfuld charme og lokal karakter som man typisk finder i mindre produktioner. Herfra lander kasserne med vin i den hyggelig vinkælder på Laurids Bings Alle, hvor de leveres videre til kunderne på Frederiksberg og i København.

Man kan bestille vine via mail til direkte levering, og i mange tilfælde bringer Ole den selv ud. Hvis vinen skal sendes med post, følger der fragtomkostninger oveni.

Vinsmagninger
Vinkælderen på Frederiksberg er udstyret med borde og stole, for der afholdes løbende smagninger for et vininteresseret publikum. Ønsker man at bestille en vinsmagning, kan man vælge druerne selv ud fra sortimentet. Men Ole Fabricius sammensætter også gerne et udvalg.

Typisk udvælges forskellige distrikter eller vinlande, hvor der smages og fortælles om vinens karakteristika suppleret med fortællinger om vinen og distrikterne, pasningen af vinmarkerne og selve vinfremstillingen. Amfora Vin kender sine leverandører fra mange besøg, både på deres vingårde, og når de rejser til Danmark.

Amfora Vin tilbyder også at kombinere vinsmagningen med en let anretning; snacks, brød, ost og pølser for en tillægspris. Man er også velkommen til selv at medbringe lidt spiseligt.

For mere information, klik her.

Foto ABW