Københavns Politi har i går anholdt seks personer med tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania. De sigtes for handel med mellem 102 og 224 kg hash.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

I en større, koordineret aktion har Københavns Politi torsdag formiddag slået til i både Pusher Street og på andre adresser i København, hvor i alt seks mænd er blevet anholdt. En af de anholdte anses for at være bagmand i sagen. Politiet leder desuden efter en syvende mistænkt, en 30-årig mand. En af de anholdte sad forvejen varetægtsfængslet i en anden sag om hashhandel i Pusher Street og blev således anholdt i fængslet.

De anholdte er i alderen 26 til 43 år og sigtes for at have solgt mellem 102 og 224 kg hash fra en bod i Pusher Street på Christiania. Efterforskningen af sagen bygger blandt andet på data fra krypteret kommunikation, og ifølge vicepolitiinspektør Simon Hansen er der tale om et organiseret netværk.

”Vi har haft en omfattende efterforskning, og den peger på, at de seks anholdte har spillet forskellige roller i et netværk, som har solgt betydelige mængder hash i Pusher Street. I forbindelse med anholdelserne har vi også foretaget ransagninger, hvor vi blandt andet har fundet en del kontanter og en mængde narkotika, som nu også indgår i sagen,” siger Simon Hansen.

De seks anholdte vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre under grundlovsforhøret.

Kilde.