Tag med på tur i det klassiske, det moderne og det grønne Frederiksberg. Guidebogen er en oplevelsesrig gå- og cykelguide til den smukke, rige og meget grønne kommune midt i hovedstaden.

Journalist og forfatter Peter Olesen er kendt for sine arkitektur- og guidebøger, hvor han i et enkelt sprog og helt nede på jorden både revser og roser den danske arkitektur og byplanlægning. Nu har han kastet sig over Frederiksberg.

Bogen guider dig rundt i alle dele af kommunen – fra Frederiksberg Allé, Gammel Kongevej og Frederiksberg Slot over industriområder med nyt liv, villakvartererne og etageejendomme til det grønne og kulturrige Frederiksberg.

På Frederiksberg udkom første gang i 2015. Dette er 2. udgave, som er let opdateret med udviklingen i bydelen frem til 2023.

Du kan købe bogen her eller hos din lokale bogforhandler.

Anmeldelser:

»Det er et godt makkerpar, der i tekst og billeder viser mange både kendte og ukendte sider af Frederiksberg. Den er letlæst og lækker at få i hånden, og tekst og fotografier supplerer hinanden fint«.
Ulla Liberg, konsulent og lektor i pædagogik


»På Frederiksberg er en enestående kærlighedserklæring til Frederiksberg […] Bogen er rigtigt illustreret med mange flotte billeder, der understøtter teksten perfekt. […] Så tag bogen i lommen, næste gang du skal på byvandring, på Frederiksberg«.
Michael Jensen, HR-konsulent


»Peter Olesen har lavet en lækker og anvendelig bog om bydelen Frederiksberg. […] Bogen har flotte billeder og et kort over bydelen som viser seværdighederne. Jeg glæder mig til at have den med på tur, og til at kigge i den igen og igen«.
Pia Pignot, folkeskolelærer og AKT-vejleder


»Skønt at komme med Peter Olesen på tur. […] En guide der giver indblik i historie, arkitektur og udvikling«.
Dorthe Mundbjerg, udviklingssygeplejerske


»Peter Olesens lille perle om Frederiksberg er skrevet interessant, levende og medrivende. Man bliver som læser taget med på en personlig vandring gennem en elsket bydel og får nye vinkler på en stor del af arkitekturen, kunsten og de grønne områder«.
Helle Bonde, bibliotekar


»Som læser og frederiksbergborger giver bogen mig lyst til at blive opdagelsesrejsende i den bydel, jeg mente at kende så godt!«
Anneline Schjødt Pedersen, kunstregistrator, bibliotekar og grafiker


»[…] forfatteren har formået at berige litteraturen med en særdeles velskrevet og velkommen appetitvækker og handy guide til en tur rundt på Frederiksberg. 5 stjerner ud af 6«.
Jacob Hornemann, cand.mag. i historie


»Det er rigtig sjovt at have boet i en bydel i mange år og så alligevel lære noget nyt. […] en lækker, lille håndbog med yderst brugbare informationer«.
Bogsyn


»Her vil jeg opfordre til, at man anskaffer sig bogen for at lade sig inspirere – og måske også forærer den til en person, der ikke er så godt inde i det frederiksbergske univers«.
By & Land