Testaktiviteten i samfundet har været nedadgående de seneste par uger. Derfor indfører myndighederne en model for nedskalering af PCR-kapaciteten, som tager udgangspunkt i det faktiske forbrug af PCR-test. På den baggrund bliver PCR-kapaciteten i samfundssporet nu skaleret ned til 140.000 test om dagen.

Langt de fleste coronarestriktioner er væk, coronapasset er stort set udfaset, og testanbefalingerne har ændret sig. Så selvom smitten stadig er høj, er der ikke så stort et behov for test som tidligere.

Derfor indfører myndighederne nu en model for nedskalering af PCR-test, som baserer sig på det faktiske forbrug af PCR-test. Modellen gør det nemmere at vide, hvornår der skrues ned for testkapaciteten, da modellen tager udgangspunkt i efterspørgslen på PCR-test.

Den seneste uge er der i gennemsnit udført under 100.000 PCR-test om dagen i det landsdækkende net af teststeder. Derfor nedskalerer myndighederne kapaciteten fra 200.000 til 140.000 daglige PCR-test.

PCR-kapaciteten i sundhedssporet, som f.eks. benyttes til indlagte eller ansatte i sundhedsvæsenet, vil forblive uændret.

I takt med, at testkapaciteten nedskaleres, vil antallet af teststeder reduceres, således at der ikke længere garanteres et PCR-teststed i alle kommuner. Regionerne vil dog ved implementeringen af nedskaleringen af PCR-testkapaciteten i videst muligt omfang tage hensyn til geografisk spredning af testcentrene, herunder at der fortsat er placeret et testcenter tæt på lufthavnene.

Regeringen har tidligere besluttet, at hurtigteststederne lukker senest den 6. marts 2022.

Kilde. 

Foto: ABW