Artiklen er sponseret

De fleste ved vist godt, at det er vigtigt at passe godt på sine tænder. Gør man ikke det, kan det lede til en række forskellige sygdomme og problemer, som gør livskvaliteten markant dårligere. Derfor gør du dig selv en stor tjeneste ved at praktisere god tandhygiejne – hver dag hele livet. Og det behøver faktisk slet ikke være så besværligt, som man måske skulle tro! Med et par enkelte skridt kan du sørge for, at dine tænder holdes friske og sunde. Læs meget mere om dette i denne guide.

Gå regelmæssigt til tandlægen

Noget af det vigtigste, du kan gøre for at sikre sunde tænder, er at passe dine tandlægetider. Det er nemlig ikke for sjov, at tandlægen skriver ud og indkalder dig til en tid. Selvom der umiddelbart ikke er nogen problemer med dine tænder, er det vigtigt, at du møder op. Der kan nemlig være problemer, som du ikke selv kan se, men som der skal fagpersonale til at opdage. Sørg også for, at du er glad for den tandlæge, du har. Du kan for eksempel vælge tandlæge Frederiksberg for en god og lokal tandlæge, der garanteret kan holde dine tænder sunde.

Børst tænder hver dag

Du ved det sikkert godt, men alligevel er det ikke sikkert, at du får det gjort: tænderne skal børstes hver dag. Det er bedst at børste dem både morgen og aften, så du er sikker på, at de er rene. Hvis du ikke er vant til det, er det vigtigt at gøre det til en god vane så hurtigt som muligt. Det kan du for eksempel gøre ved at lade tandbørstetiden være noget, du ser frem til hver dag. Måske sætter du noget dejlig musik på, måske lytter du til en lydbog, eller måske bruger du bare tiden som en dejlig tænkepause og et pusterum fra hverdagens stress og jag.

Husk tandtråden

Ligesom tandbørstningen er tandtråden også vigtig – men den er der nok endnu flere, der har tendens til at glemme. Heldigvis kan du bruge nogle af de samme råd om at gøre brugen af tandtråden til noget hyggeligt. I dag findes der også et væld af gratis podcasts, du kan lytte til, som forhåbentlig kan gøre det hele lidt sjovere. Prøv også at huske på, hvor vigtig brugen af tandtråd er. Med tandtråd og tandbørste sammen kan du rense tænderne godt og sørge for, at alt er i orden.

 

Noget af det vigtigste, du kan gøre for at sikre sunde tænder, er at passe dine tandlægetider. Foto: ABW