Holder I påskeferie på Frederiksberg? Så kan I her få inspiration til aktiviteter for hele familien i påskeferieugen. I kan bl.a. tage til Påske på Bakkehuset, besøge naturvejledernes påskekyllinger eller tage på påskevandring og æggejagt.

Her ser du et lille udpluk af nogle af de mange børneaktiviteter, der foregår på Frederiksberg i påskeferien 2023: 

Foto ABW

Tag børnene med på museum

Frederiksbergmuseerne har masser af byde på i påskeferien. Søndag den 2. april er der Påske på Bakkehuset – en sjov dag for hele familien, fyldt med sjove indslag, kreative værksteder og påske-godter fra Orangeriet. 

Søndag den 9. april kan I lære at lave fine marmorerede æg til Farverig familieworkshop i Cisternerne, inspireret af Kimsoojas aktuelle udstilling Weaving the Light, hvor lyset spaltes i alle regnbuens farver og danner hvirvlende, nærmest marmorerede farvespil.

Frederiksbergmuseerne har også flere børnevenlige udstillinger;

I Bakkehusets Eventyrakademi kan I gå på opdagelse i det store skuffemøbel, digte, indtale eventyr, lave skyggeteater, lege prinsessen på ærten og meget andet. Læs mere om Eventyrakademiet: i H.C. Andersens fodspor

På ‘STORM – museet for humor og satire’ kan I møde en række kendte værker og figurer, som f.eks. Onkel Reje og John Dillermand. Læs mere om Men hvad må vi så? Om humor for børn

……………………………………………………………………………………

Besøg naturvejledernes påskekyllinger

3.-5. april 2023, kl. 13-16

Naturvejlederne har hentet 10 æg på en gård, som de har lagt i rugemaskiner. I dagene op til påsken, kan du komme helt tæt på de små nyudklækkede påskekyllinger og høre om kyllingens udvikling fra æg til voksen. Du kan også være med til at give kyllingerne mad og lave ægs-perimenter.

Læs mere om Påskekyllinger hos naturvejlederne på Facebook

……………………………………………………………………………………

Påskevandring og æggejagt

2. påskedag, mandag 10. april 2023, kl. 13-16

Tag på påskevandring og æggejagt mellem kirkerne på Frederiksberg. Har du børnene med, er det også muligt at gætte sig til et æg i Lindevangsparken.

Du kan sammensætte din helt egen rute og du kan gå så langt eller kort, du ønsker. Svar på spørgsmål undervejs og vind op til 15 påskeæg, alt efter hvor mange kirker du besøger på din rute.

Se ruter og spørgsmål eller hent dem i papirformat i din lokale kirke fra den 29. marts.

Sted: Lindevangsparken samt deltagende kirker; Sankt Markus Kirke – Sct. Thomas Kirke – Døves Kirke – Mariendal Kirke – Frederiksberg Hospitalskirke – Lindevang Kirke – Flintholm Kirke – Sct. Lukas Kirke – Solbjerg Kirke – Frederiksberg Kirke – Frederiksberg Slotskirke – Immanuelskirken – Godthaabskirken – Emmauskirken

Læs mere om Påskevandring mellem kirkerne på Frederiksberg

…………………………………………………………………………………..

Tag en tur i KU.BE

Klatrebakke, løbebane og rutchebane – der er masser af muligheder for at få brændt krudt af i kulturhuset KU.BE. For de helt små er der et mindre pudeområde, og for de modige et klatrenet med flot udsigt. 

I  påskeferie-ugen kan I lørdag den 1. april komme til musikalsk hygge de mindste, når Genklang inviterer til Klassisk koncert for børn og bamser: Finurlige lyde. Kl. 13-14 er der leg på rulleskøjter, hvor du kan få tips og tricks til at danse limbo, jonglere med bolde og rulle baglæns. Mandag den 3. april er der Langbordsmiddag i SPISE.STUEN, hvor de voksne kan springe madlavning og opvask over, mens børnene kan få nye legekammerater. 

Se mere på KU.BEs hjemmeside

……………………………………………………………………………………

Besøg “Børnene fra Sølvgade”

Kan børn bo alene uden voksne? Hvad er en “rigtig” familie egentlig? Og hvad vil det sige, at føle sig anderledes? Gå på opdagelse i Hovedbibliotekets installation skabt ud fra bogen “Børnene fra Sølvgade” af Renée Toft Simonsen. Installationen udfolder Sølvgade-børnenes univers tematisk, så du selv kan gå på opdagelse i fortællingen og udforske tematikker omkring familie, hemmeligheder, identitet, voksen/barn relationen og dét at føle sig anderledes.

Læs mere om “Børnene fra Sølvgade” ( 8-12 år) | Biblioteket Frederiksberg – fkb.dk

……………………………………………………………………………………

Dinosaurerne er tilbage i ZOO

1. april – 24. september 2023

Nu kan du igen stå ansigt til ansigt med nogle af fortidens største, hurtigste og mest frådende dinosaurer, når Dinozoo er tilbage fra den 1. april. Du kan også trille påsken i gang med et helt nyt dinoshow med Pelle og Kaya og Dyrepasseren.  

Læs mere på ZOO’s hjemmeside

Dette er kun et lille udpluk. Se flere påskeferieaktiviteter i kalenderen.

Du finder også mere inspiration på disse links: 

Kilde Oplev Frederiksberg.