Artiklen er sponseret

For tiden bliver der snakket utrolig meget omkring både elpriser og oliepriser, efter alle urolighederne som lige nu foregår i Europa. Det har aldrig været mere aktuelt end nu, hvis I overvejer at udskifte jeres gamle olie- eller gasfyr, da priserne stiger og stiger, hvilket vil gøre det betydeligt dyrere for jer at opvarme jeres hjem.

Når man tænker på erstatning til et olie- eller gasfyr, kan det for mange virke som en uoverskuelig proces og investering, men faktisk findes der mange gode og relative overkommelige økonomiske løsninger, som ikke indebærer nedgravning af fjernvarme. Det kunne for eksempel være en luft til vand varmepumpe.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?
Det er ikke sikkert, at du nogensinde før har hørt om en luft til vand varmepumpe, og mange forbinder også en varmepumpe som værende noget, som kun kan virke i et sommerhus eller meget lille hus, men dette er ikke korrekt.

Hvis du har et godt isoleret hus, kan en luft til vand varmepumpe sagtens holde jeres hus varmt, også selvom vejret siger frostgrader. Det smarte ved en luft til vand varmepumpe er, at den ikke kræver en masse forarbejde med nedgravning eller andet. Den skal sættes til huset og kører derudover på el.

Nu er el også en ressource, som er steget i pris de seneste måneder, men med en luft til vand varmepumpe genererer den 4 x mere end den el, som pumpen bruger.

Økonomisk og miljørigtigt
En luft til vand varmepumpe er dermed både økonomisk en god løsning, da du ofte kan spare omkring halvdelen på din varmeregning, hvis du skifter fra et olie- eller gasfyr. Derudover er det også noget bedre for miljøet, både fordi at den genererer meget varme på få kW el, og fordi at el i første omgang er noget bedre at bruge end både olie- og gas.

I gamle dage opvarmede vi med åben ild. Idag findes der heldigvis renere og sikrere varme kilde. En luft til vand varmepumpe er både økonomisk en god løsning, da du ofte kan spare omkring halvdelen på din varmeregning, hvis du skifter fra et olie- eller gasfyr. Foto: IDM