Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere børnefamilier i madspildskampen og give dem værktøjer til at reducere madspild på en nem og velsmagende måde. En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere viser nemlig, at 70 pct. af de adspurgte er interesserede i at minimere madspild og mener, at de kan gøre mere for at reducere madspild.

Pressefoto Lidl og Too Good To Go

Med en fælles mission om at mindske madspild i hverdagen har Lidl og Too Good To Go søsat et nyt initiativ under navnet ‘Hver Bid Tæller’. Samarbejdet, der er indgået i forbindelse med den internationale Madspildsmåned i september, har til formål at inspirere særligt børnefamilier til at mindske madspild på en nem og praktisk måde, der er tilpasset en travl hverdag.

“Vi står i dag i en situation, hvor 10 pct. af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild. Det er et problem, som ikke kommer nogen til gavn, og som vi er nødt til at stå sammen om at få løst. En af løsningerne er en ændring af vaner i hverdagen hos de travle børnefamilier. Og netop dette ønsker vi at inspirere til med dette initiativ sammen med Lidl, som vi i øvrigt også laver uddannelsesmateriale med. Vi skal opbygge kompetencer og fokusere på de gode vaner i hverdagen for at komme madspild til livs,” siger Heidi Boye, landedirektør i Too Good To Go.

Lidl og Too Good To Go deler visionen om at reducere madspild i hverdagen – særligt når det gælder madvaner og madspild i børnefamilier:

“Vi møder dagligt danskerne, når de handler ind, og derfor anerkender vi vores ansvar i at tage del i madspildskampen. En stor del af madspildet sker i de danske hjem, og derfor er vi glade for at løfte sløret for dette initiativ, som er skabt med et mål om at engagere hele familien – både store og små – til at tale om madspild og løsningerne til at komme det til livs,” siger Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl Danmark.

Frugt, grønt, brød og mejeriprodukter ryger oftest i skraldespanden
En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere stiller blandt andet skarpt på, hvilke råvarer, der som oftest går til spilde. De mest almindelige madvarer, der ender i skraldespanden hjemme hos børnefamilierne er produkter med kort holdbarhed, som fx frugt og grønt (55 pct.), brød og bagværk (47 pct.) og mejeriprodukter (21 pct.).

“Vi kan se, at særligt børnefamilier har svært ved at få brugt alle madvarer. Det kan skyldes en travl hverdag, og derfor er vi også glade for at have influencer Julie Bruun med om bord, som skal give danske børnefamilier mod på og inspiration til at slå sig løs i køkkenet med råvarer, som de typisk vil smide ud,” siger Jens Stratmann.

“Jeg er stolt over at være en del af ‘Hver Bid Tæller’ og have et tæt samarbejde med Lidl og Too Good To Go. Som mor til tre forstår jeg, hvor travl hverdagen i børnefamilier er, og jeg er meget begejstret for at kunne sætte fokus på at reducere madspild i dagligdagen. Det kan være udfordrende at holde overblik over, hvornår råvarerne i køleskabet udløber og samtidig tænke kreativt, når resterne skal bruges op. Det er vigtigt for mig, at det bliver mere nemt, praktisk og lækkert at give fødevarer, der ellers ville ende i skraldespanden, en ekstra chance, og det har dannet grobund for mine opskrifter til ‘Hver Bid Tæller’,” fortæller Julie Bruun.

Foruden ugentlige tips og opskrifter på både Lidls og Too Good To Gos sociale kanaler i løbet af kampagneperioden, vil Julie Bruun vise sine følgere, hvordan man ved at være kreativ i køkkenet kan lave lækre og børnevenlige retter ud af de madvarer, der plejer at ende i skraldespanden. Hun viser blandt andet, hvordan overskydende grøntsager kan indgå i opskriften til boller, og hvordan man laver børnevenlige snacks af yoghurt-rester. Alle Julie Bruuns opskrifter er samlet i opskriftsuniverset her.

Lidl har et mål om at halvere deres madspild frem mod 2030 og var i 2019 den første discountkæde til at indgå et forpligtende samarbejde med madspildsappen Too Good To Go. Lidl er også en del af Too Good To Gos datomærkningsinitiativ “Bedst før, ofte god efter”.

Om rundspørgen
Undersøgelsen er gennemført af Lidl og Too Good To Go og sendt til 700.000 modtagere af Too Good To Gos nyhedsbrev i sommeren 2023. I alt deltog 3.700 respondenter, heriblandt 1000 børnefamilier.

Om Lidl
I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem vores effektive processer og det tillidsfulde samarbejde med vores partnere garanterer vi et fremragende forhold mellem kvalitet og pris og et velgennemtænkt vareudbud. Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 144 butikker.

Om Too Good To Go
Too Good To Go er verdens største markedsplads for overskudsmad, der gennem sin mobilapplikation forbinder forbrugere og forretninger. Under mantraet “bekæmp madspild” motiverer Too Good To Go alle til at tage del i kampen mod madspild, så der skabes en verden, hvor mad spises og ikke spildes. Too Good To Go har 73,7 mio. brugere og mere end 150.000 samarbejdspartnere inden for bagerier, hoteller, supermarkeder og producenter – der tilsammen har reddet 250 mio. måltider. Du kan få mere information på toogoodtogo.dk eller ved at følge Too Good To Go på Facebook, Instagram og LinkedIn.