Blomstrende bede, belysning og bevægelse er på tegnebrættet til området mellem Sønderjyllands Allé og Frederiksbergs Idrætspark. Når Frederiksberg Kommune her indvier et nye nyt byrum i 2025 vil det betyde et markant kvalitetsløft med nye grønne områder, som inviterer til bevægelse, biodiversitet og øget tryghed for elever, idrætsudøvere og naboer i området.

Sådan vil byens borgere møde det nye grønne område. Visualisering: 1:1 Landskab. PR-foto

Tankerne for byens nye åndehuller er skabt i dialog med lokale borgere og foreninger. Også det nærliggende Falkonergårdens Gymnasium og HF, Frederiksberg HF og Tre Falke Skole har bidraget med input og ønsker.

Det er Landskabstegnestuen 1:1 Landskab, der har udarbejdet stregerne til det nye anlægsprojekt, der omfatter en ny indgang og velkomstplads til Frederiksberg Idrætspark, Damsøbadet og Tre Falke Skole. Området her ændres fra at være et område, man bare passerer, til at være et mødested med bænke og mere plads til cykelparkering.

Det nye byrum vil derudover bestå af et grønt parkstrøg langs Sønderjyllands Allé med blandt andet nye træer, buske og blomstrende stauder, som understøtter områdets biodiversitet. Indbyggede ribber i hegnet mellem parken og idrætsanlægget giver mulighed for leg og bevægelse. Og så udvides hjørnet mellem Sønderjyllands Allé og Christian Paulsens Vej til en reel plads med blomstrende plantebede, ny belysning og belægning. Kommunens projekt realiseres med fondsstøtte fra Lokale og Anlægsfonden på 1,5 mio. kr. og Frederiksbergfonden på 1,0 mio. kr.

“Der er brug for at give unge mere plads”
”Sønderjyllands Allé er Frederiksbergs hovedstrøg for ungdomsuddannelser og idrætstilbud. Mange unge færdes hele dagen i et miljøbyrum, som har brug for at blive mere imødekommende, når man er sammen omkring idræt eller trænger til et afbræk fra skolelivetskoleskemaet. Derfor er vi meget glade for, at Frederiksberg Kommune har sat sig i spidsen for et løft af nærmiljøet, da Frederiksberg i høj grad har brug for at give unge mere plads at være sammen i,” uddyber Martin Dahl, direktør i Frederiksbergfonden.

Det er langt fra første gang, at Frederiksbergfonden støtter borgernes muligheder for bedre udnyttelse af Frederiksbergs byrum. Fonden har bl.a. støttet projektet Nabomøbler og opsætning af specialdesignede udemøbler på Bent Fabricius-Bjerres Plads, ved Landbohøjskolen, foran Lorry og ved URBAN13 under Bispeengbuen. Pladsen foran den nye KB Hallen, som genåbnede i 2019, var også støttet af Frederiksbergfonden med 1,5 mio. kr.

Læs her på Frederiksbergfonden.