Skuespiller Ragnhild Kaasgaard og korleder Astrid Vangsgaard Koppel modtager de prestigefyldte priser som Årets Frederiksberg Kunstner og Årets Frederiksberg Talent 2023 som en hyldest til deres enestående bidrag til kulturlivet på Frederiksberg.

En enig kommunalbestyrelse har tildelt Ragnhild Kaasgaard prisen som Årets Frederiksberg Kunstner 2023 og Astrid Vangsgaard Koppel prisen som Årets Frederiksberg Talent 2023 for deres betydningsfulde bidrag til kulturlivet på Frederiksberg. Priserne er en fast tradition på Frederiksberg og fejres i år for henholdsvis 41. og 26. gang.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) er glad for valget:

“Ragnhild Kaasgaard har haft en helt fantastisk indflydelse på byens teaterliv, især inden for børneteater, hvor hendes enestående evne til at engagere både børn og voksne er bemærkelsesværdig. Astrid Vangsgaard Koppel har skabt et smittende og talentfuldt musikalsk fællesskab, hvor alle føler sig velkomne, uanset deres musikalske baggrund. Ragnhild og Astrid er oplagte valg som Årets Frederiksberg Kunstner og Årets Frederiksberg Talent 2023.”

Unikke bidrag til kulturfællesskabet på Frederiksberg
Ragnhild Kaasgaard har bidraget til dansk teater, og særligt børneteater, i næsten fire årtier. Hun har været med i ikoniske teaterforestillinger på Riddersalen som Barnevognen, Dengang du var lille og Små blå sko. I 2022 fik Kaasgaard sin filmdebut i “Miss Viborg”, hvor hun spiller hovedrollen. Denne rolle har givet hende international anerkendelse og et væld af priser, herunder også en Bodil-nominering og en nominering til Svend Prisen. I øjeblikket kan man opleve Ragnhild Kaasgaard i Riddersalens anmelderroste sommerforestilling “Bedste barnepiger”.

Astrid Vangsgaard Koppel har på bemærkelsesværdig kort tid etableret et stærkt musikalsk fællesskab på Frederiksberg som korleder på Aveny-T. Hendes inkluderende tilgang og naturlige lederevner har givet hende mulighed for at skabe et miljø, hvor alle føler sig velkomne og værdsatte, uanset deres musikalske færdigheder.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lotte Kofoed (SF), fremhæver værdien af priserne:

“Frederiksberg ville ikke være det samme uden alle byens fantastiske kunstnere, der er med til at bidrage til vores mangfoldige kulturliv, give os nye indsigter og styrke vores fællesskaber. Det er virkelig en ærefuld opgave at kunne anerkende vores lokale kunstnere med disse priser, og jeg glæder mig til at fejre Ragnhild og Astrid, når vi officielt overrækker priserne senere på året.”

Priserne blev indstiftet af Frederiksberg Kommune, kunstnerprisen i 1981 og talentprisen i 1996. Nomineringerne kommer fra byens borgere, institutioner og foreninger, og det er kommunalbestyrelsen, der træffer det endelige valg. Prisoverrækkelsen finder sted i efteråret 2023 og vil blive offentliggjort på Frederiksberg Kommunes hjemmeside og Facebookside.

Fakta

  • Frederiksberg Kommune har siden 1981 kåret en “Årets Frederiksberg Kunstner” og siden 1996 “Årets Frederiksberg Talent”. Prisen er en anerkendelse af byens dygtige kunstnere og talenter og en fast tradition på Frederiksberg. Med begge priser følger 10.000 kroner.
  • Det er borgere og institutioner på Frederiksberg, der er kommet med forslag til, hvem der skal have prisen, og den endelige beslutning er truffet af kommunalbestyrelsen.
  • Priserne overrækkes ved et arrangement i efteråret 2023.

Pressemeddelelse.

Foto ABW