I 2022 satte Mødrehjælpen rekord ved at hjælpe knap 20.000 udsatte børn og deres forældre med julehjælp, og i år forventer den socialhumanitære organisation mindst lige så mange ansøgere. Derfor bidrager Meyers i år til Mødrehjælpens Julehjælp gennem en række aktiviteter, herunder en julekalender, der støtter Mødrehjælpens lokale arbejde i Frederiksberg.

Mette Faber / Mødrehjælpen – Pressefoto Meyers

Igennem de seneste år har corona, inflation og energikrise øget behovet for julehjælp markant hos en række socialhumanitære organisationer, og sidste år satte Mødrehjælpen en kedelig rekord:

”Flere og flere børnefamilier har ikke råd til at holde jul for deres børn, og det imødekommer Mødrehjælpen hvert år ved at uddele julehjælp, der både er en økonomisk håndsrækning til julemad og julegaver – og en langsigtet indsats med tilbud om rådgivning og deltagelse i lokale aktiviteter”, fortæller direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.

I år har Meyers derfor valgt at støtte Mødrehjælpens Julehjælp gennem en række aktiviteter, der både tæller salg af en julekalender i Mødrehjælpens butikker i hele Danmark og salg af mandler til risalamanden gennem catering til julefrokost og juleaften.

En julekalender til fordel for Mødrehjælpens lokale arbejde
Som del af samarbejdet har Meyers skabt en lågekalender, der sælges i alle Mødrehjælpens butikker, herunder butikken på Rolighedsvej:

”Overskuddet fra salget af julekalenderen går direkte til Mødrehjælpens lokalforening i Frederiksberg, og derfor håber vi, at mange får lyst til at købe årets julekalender hos os – både
for at få mulighed for at vinde gode præmier og for at støtte udsatte familier i lokalområdet”, siger Ninna Thomsen.

Julekalenderen koster 100 kr., og blandt præmierne er både restaurantbesøg, madkurser og kogebøger.

Hjælp til at dække et bord for landets mest udsatte
Hos Meyers er julen den vigtigste højtid på året, og virksomheden afholder bl.a. julefrokoster og leverer mad til juleaften fra Holstebro til Helsingør:

”Vi glæder os hvert år til at finde de traditionsrige opskrifter frem, lave mad, dække bord og tænde lys til julesammenkomster i hele landet. Men det er ikke alle, der har mulighed for at skabe de rammer, som de ønsker at give deres familier i julen”, fortæller Claus Meyer og slutter:

”Det ligger os på sinde at hjælpe dér, hvor vi kan. Derfor er vi glade for i år at samarbejde med Mødrehjælpen og – både på landsplan og lokalt – at kunne bidrage til deres gode arbejde med at skabe en jul uden bekymringer for landets mest udsatte børn”.

Fakta
• Meyers støtter i år Mødrehjælpens Julehjælp gennem en række aktiviteter: Ved salg af en julekalender i Mødrehjælpens butikker samt Meyers bagerier og udvalgte personale-restauranter, ved salg af mandler til risalamanden gennem Meyers catering til julefrokost og juleaften og dels ved et julearrangement med julebag, knas og klip i Meyers Madhus for familier tilknyttet Mødrehjælpens lokalforening på Nørrebro i København.

• Julekalenderen koster 100 kr. og kan købes i Mødrehjælpens butikker i hele Danmark fra 7. november og så længe lager haves. Kalenderen er en klassisk lågekalender, der gemmer på en række præmier fra Meyers, bl.a. gavekort til restauranter, madkurser, kogebøger m.m.
Alt overskud fra salget af julekalenderen går til den lokalforening, som sælger kalenderen.
Se alle lokationer her: https://moedrehjaelpen.dk/forside/kontakt/butikker/

• Bestiller man catering til julefrokost eller juleaften hos Meyers, kan man i år tilkøbe én smuttet, økologisk mandel til 25 kr. til risalamanden. Hele beløbet går ubeskåret til Mødrehjælpens Julehjælp.

• I samarbejde med Mødrehjælpens lokalforening på Nørrebro i København inviterer Meyers 15 familier til julestue med julebag, juleklip m.m. i Meyers Madhus i starten af december.

• Mødrehjælpens Julehjælp dækker udgifter til en juleaften. Samtidig er julehjælpen en langsigtet indsats, hvor Mødrehjælpens lokalforeninger både afholder julearrangementer for børn og voksne i løbet af december og giver rådgivning og mulighed for at deltage i lokale aktiviteter og fællesskaber, når julemåneden er slut. Derfor går nogle af midlerne fra julehjælpen til Mødrehjælpens nationale rådgivningstilbud.

• Mødrehjælpen har gennem mere end 100 år hjulpet børn ved at hjælpe deres forældre. Det sker året rundt gennem professionel rådgivning om emner som skilsmisse, samvær, abort, psykisk og fysisk partnervold. Derudover er Mødrehjælpen til stede i hele landet med 44 lokalforeninger og et stort antal frivillige, som tilbyder sociale fællesskaber og netværksskabende aktiviteter for børnefamilier i lokalområdet.

Læs mere: https://moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/aktiviteter/