Københavns Politi har anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

Efter en intensiv efterforskning slog Københavns Politi til på fem adresser, som den 42-årige anholdte har tilknytning til. Der er tale om adresser i Hellerup, Gribskov, Halsnæs, Sorø og i København, hvor manden blev anholdt. Der blev foretaget ransagninger alle fem steder. Den anholdte mistænkes for i flere tilfælde at have bedraget investorer til at betale store millionbeløb i den tro, at de investerede i konkursboer.”Efter en anmeldelse fra et konkursbo har vi gravet os ned i materialet. Det peger på, at den sigtede har lovet et stort og sikkert afkast ved investeringer i konkursboer, men i virkeligheden ikke har ført investeringerne videre som aftalt,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz fra Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi.

Politiet mangler stadig at gennemgå en større mængde materiale i sagen, men allerede nu tegner der sig et mønster i, hvordan bedragerierne er foregået.

”Det er vores opfattelse, at investor A har indbetalt nogle penge til gerningsmanden. Investor B har gjort det samme, men de penge er derefter udbetalt til investor A for at foregive, at der er sket et afkast. Denne fremgangsmåde er fortsat med flere investorer, indtil der nu mangler et større millionbeløb,” fortæller Peter Reisz.

Den anholdte er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og fremstilles med krav om varetægtsfængsling i grundlovsforhør senere i dag.

 
Foto: Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro / Byportalerne.dk