Frederiksberg Hovedbibliotek sætter fokus på lydspor i litteraturen og inviterer publikum til et inspirerende efterår, hvor skønlitteraturen og musikken forenes i et fælles fortælleunivers.

Fra 30. september og frem til nytår kan du opleve højtlæsning, arrangementer, podcasts og udstillinger, som undersøger den tætte forbindelse mellem musik og litteratur. 

Vi dykker ned i bøger, hvor musikken er omdrejningspunkt for handlingen, og lytter til musik med særligt lyriske og velskrevne tekstuniverser. Koblingen af musik og litteratur beriger oplevelsen og udvider horisonten: Musikken giver nye perspektiver til læseoplevelsen og omvendt.

Lydspor i litteraturen afspejler sig i rummet og på de ”inspiratorieborde”, der frister med særligt udvalgte bøger, lækre bokssæt og andet godt. Har du endnu ikke været forbi det nyrenoverede hovedbibliotek, så er ”Lydspor i litteraturen” derfor en god anledning.

Også hovedbibliotekets bidrag til Kulturnatten fredag den 14. oktober kommer til at stå i musikken og litteraturens tegn. Her kan du møde blandt andre Anne Linnet og Knud Romer og selv være med til at skabe et unikt kollektivt lydspor, som får premiere sammen aften. 

Gå på opdagelse i lydspor-universet på fkb.dk/lydspor.

Du kan blandt andet opleve:

  •  

Hvad er en god fællessang? Fællessang og debat: Hvornår går det litterære og musikalske op i en højere enhed og gør en sang rigtig god?

  •  

Højtlæsning for voksne: To gange om ugen læser litteraturformidlerne højt på hovedbiblioteket. Resten af 2022 er det gode bøger, hvor musikken spiller en vigtig rolle. Mød dem i Frederiksbergværelset tirsdage og torsdage

  •  

Jazz, digte og Bob Dylan: Forfatter og forlægger Asger Schnack besøger os ad to omgange og disker op med historier og lyrik – og så er der jazz og Dylan på pladespilleren.

  •  

Nordisk digtning fortolket i musik og fortælling: Skuespiller Stina Ekblad og sangerinde Anna Kruse med ensemble fortolker finlandssvenske Edith Södergrans poesi ved koncert med efterfølgende debat.

  •  

Læsekreds og koncert med Nikolaj Nørlund: Læsekredsen dykker ned i Nørlunds tekstunivers. Forløbet afsluttes med en koncert, hvor Nikolaj Nørlund spiller de numre, vi har talt om.  

  •  

Nyd og nyn de smukke salmer: I december sætter vi fokus på salmernes litterære univers og synger sammen julen ind. 

Se mere på fkb.dk/lydspor