Artiklen er sponseret

Er I ved at renovere hus? Hvis I er nået til køkkenet, ved I med garanti godt, at der står en relativt stor opgave foran jer. Køkkener er stort set altid en af de største udgifter i et hus, og der er rigtig meget, der skal tænkes på. Hvordan skal indbygningsovnen passes ind i indretningen, hvordan er vandføringen, og hvor kan opvaskemaskinen stå henne? Nogle småting kan pludselig hobe sig op og fylde meget, og det kan være svært at have overblik over.

Heldigvis er det ikke helt umuligt at overskue alt til dit køkken. Køkkenfirmaer ved, at kunderne har brug for at se tingene i levende live, og derfor har du da også muligheden for at besøge adskillige butikker og se, hvad de har at tilbyde, før du er tvunget til at beslutte dig for noget som helst. Det gør det typisk lidt mere håndgribeligt end blot at kigge i kataloger og online.

Skab sammenhæng og gør det praktisk

For at et køkken virker helt perfekt, er det nødvendigt, at I har tænkt over, hvordan I kan skabe en rød tråd. Skabsfronterne får formentlig ens udseende i hele køkkenet, men herefter begynder jeres overvejelser. Skal fronterne for eksempel have samme farve som bordpladen, eller vil I hellere have en bordplade i en anden nuance eller farve, så I kan skabe noget kontrast i køkkenet?

At arbejde med materialer og farver af forskellig slags kan lynhurtigt give et nyt indblik i, hvor meget man kan arbejde på størrelsen på et rum, uden man egentlig ændrer på kvadratmeterne. Et mørkt køkken kan virke mindre, men har I god plads kan det være hyggeligt og skabe en lækker stemning. Omvendt kan lyse eller hvide køkkenelementer virkelig lyse op og give en fornemmelse af, at der er god plads – selv et hvidt loft kan gøre rummet meget større at se på.

For at et køkken virker helt perfekt, er det nødvendigt, at I har tænkt over, hvordan I kan skabe en rød tråd. PR-foto