I mødes på hjørnet af Frederiksberg Allé og Madvigs Allé (overfor metroen). Her skal I høre lidt om Frederiksbergs ældste historie fra dengang landsbyen hed Solbjerg, og Valby Bakke hed Solbjerget. Omkring 1620 nedlagde Christian 4. Solbjerg, og i dag ved man ikke, hvor den lå. Skal du med på tur den 13 juni 2023?
I 1651 besluttede Frederik 3. at give 20 efterkommere af Christian 2.s hollandske bønder fra Store Magleby på Amager fæste på Solbjergs gamle marker. De opførte landsbyen Ny Amager på hver side af Allégade og langs med Frederiksberg Bredegade.
På Frederiksberg runddel opførte Frederik 3.s dronning Sophie Amalie i 1662-64 et lille eventyrslot til deres fire døtre, som hed Prinsessernes Gård. Men efterhånden blev prinsesserne gift, og i 1671 skiftede gården navn til Prinsens Gård. Snart rykkede Prinsens Gård dog op på Valby Bakke, hvor Frederiksberg Slot stod færdigt i 1703. Derfor blev Frederiksberg Allé anlagt i 1700-1704 som kongens private allé for hoffet til og fra Frederiksberg Slot og Have.
Frederiksberg Have blev åbnet for offentligheden i 1749, og københavnerne var desperate efter at komme udenfor voldene og få noget luft.Det betød, at der hele vejen inde fra Vesterport og ud til Frederiksberg Have var der et væld af forlystelseshaver.
I går ned ad Madvigs Allé og langs med et grønt anlæg, hvor I kommer til at stå i landstedet Sans Soucishave. I 1800-tallet skete her en sørgelig kærlighedshistorie, som selv Elvira Madigan og Sixten Sparre ikke kunne have udført bedre. Turen fortsætter tilbage mod Frederiksberg Allé, hvor I kigger på de flotte jugendhuse, mens I hører om forlystelserne og Georg Carstensens Tivoli Alhambra, der kun eksisterede i 12 år.
Georg Carstensen stiftede i 1843 Tivoli, og i 1856 fik han bevilling til at anlægge forlystelsesparken Alhambra. Desværre døde han inden haven åbnede i 1857. Alhambra overlevede i 12 år, hvorefter den måtte lukke.
I slutter på Sankt Thomas Plads, som er opkaldt efter landstedet af samme navn, der var ejet af apotekeren fra den dansk-vestindiske ø Sankt Thomas.
Her får I en munter historie om Holger Drachmann og hans Edith, som var sangerinde på sangerindepavillonen Allégade. Det var Drachmanns Ediths-dyrkelse fra 1887, der skabte en lille renæssance for sangerindeinstitutionen.
Vil du med, så klik her og se hvor du kan købe din billet. God tur.