Hvorfor har mange flere kvinder migræne end mænd? Hvilken betydning har kønshormoner? Hvordan behandler man? Få nogle af svarene af migræneforsker Mona Ameri Chalmer, når hun gæster KU.BE den 25 maj 2023.

Langt flere kvinder end mænd har migræne. For kvinder i den fødedygtige alder er forekomsten af migræne to til tre gange større end blandt mænd i samme alder, og der er mange interessante relationer til de kvindelige kønshormoner. Læge, ph.d. Mona Ameri Chalmer fra Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet Glostrup forsker i kønsforskellene indenfor migræne. Hendes studier drejer sig blandt andet om menstruationsmigræne, og hvordan menstruationsmigræne behandles.

Omkring 10 procent af alle kvindelige migrænepatienter har udelukkende anfald på menstruationstidspunktet – ren menstruationsmigræne – mens et større antal dels har anfald på menstruationstidspunktet, dels uden for – såkaldt menstruationsrelateret migræne. Menstruationsmigræne adskiller sig klinisk fra anden migræne ved blandt andet, at de menstruationsrelaterede migræneanfald er sværere, mere langvarige og sværere at behandle, sammenlignet med anfald uden for menstruationen.

“Desværre foreligger der en misforståelse om, at der ikke er nogen behandling for menstruationsmigræne. Det er heldigvis ikke tilfældet. Selvom menstruationsmigræne kan være sværere at behandle end andre typer migræne, så kan det behandles, “siger Mona Ameri Chalmer.

Mona Ameri Chalmer fortæller om den nyeste forskning og svarer på spørgsmål, når Nationalt Videnscenter for Hovedpine inviterer til foredrag. Foredraget er en del af Nationalt Videnscenter for Hovedpines “Hovedpine på Tværs”-arrangementer.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig.

Foredraget arrangeres og afvikles af Nationalt Videncenter for Hovedpine. Nationalt Videnscenter for Hovedpine arbejder for at udbrede viden om hovedpine i Danmark. Videnscentret har eksisteret siden 2018 og er etableret i tilknytning til Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet Glostrup. Se mere på www.videnomhovedpine.dk

Sted: KU.BE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg
Dato: Tor. d. 25. maj 2023
Tid:, kl. 19-20.30.
Pris: Entré: Fri entré, med tilmelding Køb/bestil billet
Hjemmeside: Se hjemmeside
 
Foto ABW