KLASSIK HEUTE OM BOZENA´S solo album Scent of The Past : ”Krystalklar, dyb empatisk og lyrisk er hendes spil. Hun perfektionerer den høje kunst, at lade sine fraser og melodier ånde. De mange stille øjeblikke af ro inviterer lytteren til at dvæle ved musikken.

Udvalget på denne indspilning byder på en effektiv blanding af kendte mesterværker og mere “uopdagede” kompositioner. John Downloads Lachrimae Pavana starter udtrykkeligt med en gestus af skrøbelig melankoli. Smidig fortsætter atmosfæren med “Diferencias” af Luis de Narvaez.

Mere kontrastrigt som i det følgende kan det ikke bliver: i strålende G-dur svinger Johann Sebastian Bachs Præludium sig fra den første cello-suite op til helt og aldeles forbløffende effekter.

Bachs sublime klangsprog glimter båret af Bozena Wetchacz følsomme guitarspil i et fornyet lys: Meget mere drømmende og idyllisk fremstår præludiet igennem guitaristens interpretation. En kompleks og sanglignende Suite af Fernando Sor i en ny form spænder videre mod en delikat sangmelodi. Roligt fortælles Mallorcas historie med det ubesvarlige, flydende spil af Bozena Wetchacz, sådan som den store mester måtte have fornemmet den. Og endeligt får tangoen ordet i kompositioner af Astor Piazzolla og Ryan Dyens. På trods af all det momentum, som effektivt opstår ved hjælp af Bozenas fleksibel agogic, forbliver det dominerende indtryk af nærvær og dyb ro over hele pladens længde.

Stefan Pieper VALBY LOKALAVISEN : ”GUITARDRØMME -Med personlige udvalgte numre fremsætter Bozena et drømmende univers, som er meget nem at hengive sig. Albummet er nærmest som en opdagelses rejse ind i guitarens univers og ikke mindst Bozena´s tekniske kunnen.” Katrin von Linstow OM BOZENA

Bozena er klassisk uddannet guitarist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København ved Lars Trier . Fra 1998-2000 modtog hun flere legater til et studieophold i Berlin ,bl.a. af Dronning Margrethe og Prins Henrik Wetchacz Fond, hvor hun havde tæt samarbejde med Marco Socias. Hun deltog allerede som 14-årig i sin første konkurrence og som 16-årig vandt hun Ogolnopolski Konkurs Gitarowy i Strzelce Krajenskie.

Bozena har deltaget i mesterklasser med bl.a. Julian Bream, John Mills, Hopkinson Smith, Luis Zea, Hubert Käppel, Costas Cotsiolis, Roland Dyens . Bozena er bosat i Danmark og er særdeles efterspurgt som solist. Hun optræder jævnligt ved koncerter som sologuitarist og i selskab med andre. Som kammermusiker arbejder hun fast sammen med strygere, blæsere og operasangere.

Hun har desuden tidligere arbejdet sammen med forhenværende 1. solocellist i Berlins Symfoniorkester og tidligere medlem af Kontra Kvartetten, Hans Nygaard. Hendes repertoiret er usædvanligt bredt og omfatter værker for sologuitar, guitarkoncerter med orkester og kammermusik fra Bach, John Dowland og Vivaldi over Giuliani, Fernando Sor, Isaac Albeniz, og Francisco Tárrega til nye komponister som Astor Piazzolla, Louis Glass og Leo Brouwer. Bozena Wetchacz kunne i december 2000, opleves live i polsk TV (Polonia) som solist i Vivaldis A-dur koncert med Københavns Festival Orkester under ledelse af dirigent Søren Johannsen, med hvem hun længe har haft et fremragende samarbejde.

Bozena har udgivet sit debut solo album Scent of the Past i 2015, som fik fantastisk flotte anmeldelser i Danmark og Tyskland. Derudover har Bozena været med til producere flere musikvideoer og for nylig i oktober 2016 kunne man opleve hende i TVP3 Szczecin i 5 afsnit af programmet Baltic Sea . D. 12 oktober 20202 har Bozena udgivet sit andet soloalbum – Scent of The Past 2.