Københavns Politi har besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

Foto ABW

For at skabe tryghed for borgerne forlænger Københavns Politi den skærpede indsats med at forebygge nye hændelser i den verserende konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet.

Som en del af indsatsen har Københavns Politi besluttet at forlænge lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder. Det sker i medfør af lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme – bedre kendt som rockerloven.

Lukningerne betyder, at det i perioden fra i dag den 25. september 2023 kl. 19 til foreløbig mandag den 9. oktober kl. 19 er forbudt at opholde sig på de tre følgende adresser:

  • Svanevej 5, 2400 København NV
  • Tømmerup Stationsvej 8B, 2770 Kastrup
  • Siljangade 10, 2300 København S

Forlænger visitationszoner
Samtidig forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der blev etableret den 28. august.  Den ene zone dækker Christiania og et område af Amager, mens den anden dækker et område af Nørrebro og Nordvest.

Med forlængelsen er visitationszonerne nu gældende frem til mandag den 9. oktober kl. 18.

Siden zonerne blev oprettet, har Københavns Politi visiteret ca. 650 personer. Der er fundet eller beslaglagt 28 stikvåben og otte andre våben. 20 personer er blevet sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

“Borgerne i de berørte områder og i resten af kredsen skal kunne føle sig trygge og sikre, og derfor fortsætter vi vores indsats. Med tre lukkede tilholdssteder og to visitationszoner, hvor vi er meget synligt til stede, lægger vi et markant pres på de involverede grupperinger, for vi vil ikke acceptere de voldelige hændelser, der udspringer fra de miljøer,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi.

Fakta:

Visitationszonen for Christiania og en del af Amager dækker følgende område:

Prinsessegade – Refshalevej – Forlandet – Kløvermarksvej – Raffinaderivej – Prags Boulevard – Strandlodsvej – Lergravsvej – Østrigsgade – Øresundvej – Amagerbrogade – Christmas Møllers Plads – Torvegade – Prinsessegade

Kort: Openstreetmap.org

Visitationszonen for dele af Nørrebro og Nordvest dækker følgende område:
Mågevej – Glasvej – Frederiksborgvej – Bisiddervej – Lygten – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Åboulevard – Ågade – Jagtvej – Borups Allé – Mågevej

Kort: Openstreetmap.org

Beslutning om etablering af to visitationszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Læs pressemeddelelsen her.