Hvordan står det til med din arbejdslyst? Juleferien er allerede langt væk, og et nyt arbejdsår ’truer’. Tal fra Jobindex viser, at januar er højsæson for jobsøgning. Derfor kan det være en god idé at begynde året med at give arbejdslysten et tjek. Få tre gode råd til, hvad du kan gøre for at forbedre arbejdslysten.
Var det svært at komme ud af sengen på den første arbejdsdag efter nytår? Så er du ikke alene. Tal fra Jobindex viser nemlig, at januar måned er højsæson for jobsøgninger. Således havde Jobindex flest aktive brugere i januar 2018 – godt 923.000 mod i gennemsnit 850.000 aktivere brugere pr. måned for hele året.
”For mange giver juleferien tid og ro til at tænke over tingene. Vores tal tyder det på, at mange også bruger ferien på at gøre status over jobsituationen. Og tankerne bliver så omsat til aktiv jobsøgning, når hverdagen melder sig i januar,” siger adm. direktør Kaare Danielsen fra Jobindex.
Giv arbejdslysten et tjek.
Hvis du også overvejer, om du har det rigtige job, er det en god idé at give arbejdslysten et tjek. For
arbejdslyst kan faktisk måles. Et redskab til dette er GAIS, som står for God Arbejdslyst Indeks Score. GAIS er en frit tilgængelig online-platform til at måle arbejdslysten ud fra syv parametre, og du får din egen rapport.
”På baggrund af den enkelte måling af arbejdslyst giver GAIS konkrete og målrettede anbefalinger til,
hvordan virksomheden, ledere og medarbejdere i fællesskab kan forbedre arbejdslysten. Det kan fx være i form af inspiration, gode råd eller konkrete værktøjer, der kan bruges til at fremme trivsel og arbejdslyst i hverdagen,” fortæller Mikkel Hundborg fra GAIS.
Tre ting du kan gøre, hvis arbejdslysten halter
1. Tjek arbejdslysten: Giv arbejdslysten et tjek og find ud af, hvor skoen trykker. Det kan du fx gøre på www.gais.dk
2. Tal med din chef: Med testen i hånden kan du tage en snak med din chef om, hvad der giver og
tager energi fra dig på jobbet.
3. Læg en plan: Sammen kan I lægge en plan for, hvad der skal til for at forbedre din arbejdslyst. Fx
med afsæt i anbefalingerne fra GAIS-testen.